Linzen gezond? Nou en of! | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Recept Linzen-Wortelsoep

Gepubliceerd op: 21 april 2017

De tijd dat je geitenwollensokken moest dragen om linzen te eten is voorbij. Inmiddels zijn ze namelijk ongekend populair en worden ze overal ter wereld gebruikt voor heerlijke en vooral voedzame maaltijden. 

Linzen zijn peulvruchten

Linzen zijn peulvruchten, het zijn eetbare zaden en de omhulsels groeien aan een plant. Het gehalte vezels wat in linzen zit is ongekend hoog, zelfs vier keer zo hoog als in zilvervliesrijst. En die vezels zorgen voor een goede spijsvertering en darmwerking. Verder is het een perfecte bron van eiwitten en ijzer. Daarnaast bevatten ze nog fosfor, magnesium, foliumzuur en verschillende B-vitamines.

Voedingsstoffen in linzen

De voedingsstoffen en mineralen maken deze peulvrucht supergezond en voor iedereen geschikt. Vooral voor mensen die willen afvallen, diabetes hebben of veel last van hun darmen kan het regelmatig eten van linzen de klachten verminderen. Door de hoeveelheid vezels en eiwitten zorgen ze voor een langzame en gelijkmatige vertering en dat levert een langdurige verzadiging op. En doordat de linzen geen piek in bloedsuikerspiegel veroorzaken blijft deze mooi stabiel, heel gunstig voor mensen met diabetes of hypoglycaemie. De oplosbare vezels zijn goed voor een optimale darmwerking en makkelijke stoelgang.

Soorten linzen

Er zijn veel soorten linzen in allerlei kleuren en verschillend in grootte. Het is een beetje uitproberen wat je voorkeur heeft. Er zijn kleine smaak en structuurverschillen. De rode en gele linzen hebben vaak geen velletje meer en worden splitlinzen genoemd. Je kookt ze sneller zacht en melig en zijn daardoor uitermate geschikt voor soep. Als je liever een stevige bite hebt kies dan voor groene linzen die nog wel een velletje hebben.

Recept Linzen-Wortelsoep

Benodigdheden voor 4 personen

    • 2 el olijfolie
    • 2 tl komijnzaad
    • 2 uien, in snippers
    • 2 tenen knoflook, in snippers
    • 400 g rode linzen
    • 2 kleine gedroogde chilipepertjes
    • 1 groentebouillontablet
    • 2 flinke preien, in ringen
    • 2 winterwortels, in plakjes
    • citroensap
    • 8 takjes peterselie

Bereiden

Stap 1

Verwarm de olie in een soeppan en verwarm hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.

Stap 2

Fruit de ui en de knoflook kort mee.

Stap 3

Doe de linzen, het pepertje, 800 ml water en de halve bouillontablet bij de ui en breng het aan de kook. Kook de linzen 15 min.

Stap 4

Voeg de prei en de wortel toe en kook het geheel in ca. 5 min. verder gaar.

Stap 5

Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden peterselie.

Voedingswaarde p.p.:

Recept: 435 kcal, 25 g Eiwit, 55 g Koolhydraten, 8 g Vet, 2 g Verzadigd Vet, 25 g Vezels

Ladyline heeft iedere week heerlijke slanke recepten met gezonde ingrediënten.

Afslankstudio Ladyline, voor vrouwen die snel willen afvallen & slank willen blijven!

Je wilt weer gelukkig zijn met wie je bent. Je wilt in de spiegel kijken en tevreden zijn met wat je ziet. Je wilt blijvend kilo’s verliezen, een strakker lichaam en een energieke uitstraling. Wij geloven dat er goed uitzien geen doel op zich is, maar een middel om je nog meer in je kracht te zetten. Of je nu wilt afvallen, fitter wilt worden of graag een stralende huid wilt. Bij afslankstudio Ladyline gaan we voor een doeltreffende aanpak, gericht op een blijvend resultaat. Met ons innovatieve volgsysteem weten wij precies hoe je jouw doelstellingen kunt realiseren. Persoonlijke aandacht en een fijne sfeer staan hierbij centraal. Bij Ladyline hebben we alles in huis om je weer lekker in je vel te laten voelen. Want iedere vrouw verdient het om te stralen. Jij ook!

Gezond zijn en gezond eruitzien

Jouw lichaam wordt weer strak en glad dankzij onze geavanceerde behandelingen. Cryolipolyse zorgt ervoor dat hinderlijke vetrolletjes verdwijnen. Afvallen op buik, benen en billen is hiervoor ideaal. Ook bijvoorbeeld na een zwangerschap. En met de ontspannende Skin-Refresh-therapie krijgt je huid een echte opfrisser. Deze ozon-zuurstoftherapie geeft je huid haar originele roze teint en flexibiliteit weer terug. De behandeling laat je huid weer stralen en vermindert ook nog eens cellulite!
Heb je last van vochtophopingen, vermoeidheid, pijn in de benen en futloosheid? Dan zijn Bodywraps voor jou ideaal. In combinatie met Compressietherapie helpt dit ook tegen cellulite, oedeem en lokale vetophopingen. Pak nu je kans om je huid weer te laten stralen!

Kom nu langs voor advies op maat en meer informatie.  

Tags: