Bisschopswijn | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Bisschopswijn is net als glühwein een kruidige warme wijndrank. Het grote verschil zit in het citrusfruit. In Bisschopswijn zit sinaasappel en in glühwein citroen. Bisschopwijn wordt traditioneel gedronken op Sinterklaasavond.

Benodigdheden:

    • 1 sinaasappel
    • 12 kruidnagels
    • 1 fles (750 ml) rode wijn
    • 1 kaneelstokje
    • stukje foelie
    • 4 eetlepels suiker

Bereiden

Stap 1

Boen de sinaasappel goed schoon met warm water. Steek de kruidnagels in de schil van de sinaasappel.

Stap 2

Schenk de fles wijn in een roestvrijstalen pan en voeg de sinaasappel, het kaneelstokje en de foelie toe.

Stap 3

Verwarm het geheel en laat op een laag vuur 20 minuten trekken.

Stap 4

Verwijder de sinaasappel en de specerijen en breng op smaak met vier eetlepels suiker.

Stap 5

Schenk de hete wijn in zes hittebestendige glazen.