Vakantiekilo's? Dacht het niet! | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Depositphotos_bikiniHoud maat
Een biertje, wijntje, ijsje op het terras, een barbecue bij de buren of op de camping. Heerlijk natuurlijk. Ben niet te streng voor jezelf, want dat houdt niemand vol. Maar houd wel maat. Blijf niet eten als je vol zit. En eet langzaam: het duurt een tijd voor je lichaam doorheeft dat het te vol zit.

Niet in huis halen
Chips, borrelnootjes, blokjes salami en oude kaas. Staat het eenmaal voor je, dan is het moeilijk te weerstaan. Verleidingen weerstaan wordt een stuk gemakkelijker als je er niet mee geconfronteerd wordt. Zorg dus simpelweg dat je ze niet in huis hebt, die snacks. Ook niet op de hotelkamer, koelbox of in de auto. En ga geen boodschappen doen als je trek hebt. Dan is de kans dat je met handenvol caloriebommen thuiskomt groter.

3x per dag, ook in de vakantie
Tijdens de vakantie wijken mensen vaak af van hun dagelijkse eet ritme en ‘grazen’ de hele dag door. Zonder dat ze het zelf door hebben. Probeer jezelf zoveel mogelijk te houden aan je normale ritme van drie keer per dag een hoofdmaaltijd en drie keer per dag iets kleins tussendoor. Zo hoef jij aan het eind van de vakantie niet te strijden om de kilo’s er weer vanaf te krijgen.

Kies bewust
De hele dag door maak je keuzes, bewust en onbewust. Ook over wat je wilt eten. Het is een kunst om even stil te staan bij alles wat je in je mond stopt. Probeer het eens. Vraag jezelf af of je hier nu echt trek in hebt of dat je het gewoon eet omdat het er is. Je kunt natuurlijk ook slimmer kiezen. Een waterijsje in plaats van een stracciatella-ijsje van de Italiaan, bijvoorbeeld. Of een stuk meloen in plaats van een schaaltje chips. Drink spa rood met citroen in plaats van cola.

Beweeg
Oké, we weten het allemaal: bewegen is goed voor je en je houdt je gewicht ermee op peil. In de vakantie kom je misschien niet naar Ladyline en fiets je niet naar je werk, maar er zijn genoeg andere manieren om actief bezig te zijn. Een mooie wandeling of fietstocht, dansen in de campingdisco of op dat leuke zomerfestival. Ga eens badmintonnen of naar een waterpark. Of houd je fit met klusjes rondom het huis: strijken, ramen lappen of tuinieren. Dus kom van die luie stoel en ontdek de omgeving. Dat is nog leuk ook!