Zo voorkom je extra Kerstkilo's | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!
foto nieuwsbrief dec.2013
Tijdens de feestdagen liggen er vaak allerlei verleidingen op de loer. Je agenda staat vol met afspraken: etentjes met vrienden, uitgebreid ontbijten en familiebrunches. Een kerstkransje hier, een wijntje daar, heerlijke toetjes

 

Hoe voorkom je extra kilo’s tijdens de feestdagen?  

 

3 maaltijden per dag, ook tijdens de feestdagen 

Veel mensen wijken tijdens de feestdagen af van hun normale ritme en ‘grazen’ de hele dag door. Probeer ook tijdens de feestdagen het ritme van 3 maaltijden per dag aan te houden: ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Maaltijden overslaan omdat je bijvoorbeeld een grote lunch verwacht kan ervoor zorgen dat je tussendoor eerder naar snacks of zoetigheden grijpt. 

Vandaar dat we voor de feestdagen overheerlijke volledige dagmenu’s met recepten en tips hebben samengesteld waarbij voldoende gevarieerd wordt. Het menu bestaat uit suggesties voor het ontbijt, lekkere hapjes voor tussendoor, een lunchsuggestie en uiteraard een volledig driegangenmenu. Neem contact op met één van onze vestigingen of stuur een mail naar servicesdesk@ladyline.nl om deze heerlijke dagmenu’s aan te vragen.

Kies bewust 

Ben je in een restaurant en kun je zelf kiezen? Als je op je gewicht wilt letten, let dan eens op wat je bestelt. Gerechten met witte vis bevatten over het algemeen minder calorieën dan gerechten met rood vlees. Witte sauzen (met room) zijn vaak calorierijker dan rode sauzen, en gebonden soepen bevatten meer calorieën dan heldere. 

Let ook eens op toetjes. Profiteroles of slagroomsoesjes klinken misschien heerlijk, maar er zitten ook veel calorieën in. Kies liever voor fruit na, of een vers kopje koffie of thee. Je kunt je toetje natuurlijk ook delen.

Kleine happen, klein servies 

Eten met kleine happen kan veel verschil maken. Alleen al door met een kleine lepel te eten, of uit een klein kommetje, voel je je sneller vol. Je hersenen krijgen namelijk meer smaakprikkels te verwerken. Dat geldt ook voor wat je drinkt. Kies eens voor een kleiner glas. In frisdrank en sap zitten ongemerkt veel calorieën. En wist je dat het ‘verzadigingssignaal’ bij frisdrank en sap veel slechter werkt dan bij vast voedsel? 

Beweeg 

Tijdens de feestdagen ga je misschien niet naar de sportschool en fiets je niet naar je werk, maar er zijn genoeg andere manieren om actief bezig te zijn. Een mooie winterwandeling of een fiets- of schaatstocht bijvoorbeeld. Kom maar uit die luie stoel!