3 heerlijke pannenkoeken! | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

1. EI PANNENKOEK VAN BANAAN EN HÜTTENKÄSE

Benodigdheden voor 6 pannenkoekjes (bereidingstijd 10 minuten)

      • 2 eieren
      • 1 banaan
      • 2 el hüttenkäse
      • olijfolie

Bereiden

Stap 1

Splits de eieren en gebruik alleen het eiwit.

Stap 2

Klop de hüttenkäse met een garde door het eiwit.

Stap 3

Prak de banaan en meng dit ook met de garde door het ei mengsel.

Stap 4

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan (verhit het goed!).

Stap 5

Schenk 3 kleine pannenkoeken in de koekenpan.

Stap 6

Bak de pannenkoekjes een paar minuten aan één kant totdat ze gemakkelijk om te draaien zijn. Bak de andere kant dan ook goed.

Stap 7

Herhaal stap 5 en 6 nogmaals.

 

 

2.HAVERMOUT PANNENKOEKEN

Benodigdheden voor 5 pannenkoekjes (bereidingstijd 10 minuten)

        • 35 gram havermoutmeel
        • 1 banaan
        • 1 ei
        • 1 tl bakpoeder
        • klein scheutje (plantaardige) melk – zoals amandel- soja- of havermelk
        • 1 el honing of agave siroop
        • 1 tl kaneel
        • zout
        • olijfolie

Ingrediënten fruitsaus

  • 100 gram diepvries fruit
  • 2 el citroensap

Bereiden

Stap 1

Vermaal de havermout in de keukenmachine tot meel.

Stap 2

Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, agave siroop, kaneel en zout en mix opnieuw in de keukenmachine.

Stap 3

Voeg melk en/of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.

Stap 4

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.

Stap 5

Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje.

Stap 6

Verwarm het diepvries fruit in een steelpannetje zachtjes op laag vuur. Voeg wat citroensap toe en roer het fruit voorzichtig tot een soort saus. Laat wel wat fruit heel. Schep dit met een lepel over je havermout pannenkoeken.

 

3.QUINOA PANNENKOEKJES

Benodigdheden voor 2 pannenkoeken (bereidingstijd 10 minuten)

        • 2/3 kopje quinoa meel
        • 2/3 kopje water
        • 1 ei
        • olijfolie

Bereiden

Stap 1

Mix alle ingrediënten in een kom met een garde goed door elkaar.

Stap 2

Verwarm een koekenpan goed met daarin wat olijfolie.

Stap 3

Maak met de helft van het beslag 1 pannenkoek. Halverwege omkeren.

Stap 4

Herhaal stap 3 nogmaals.

Tip:

Maak de pannenkoekjes niet te dun. Dan worden ze namelijk een beetje droog.

Toppings:

  • Plakjes banaan met rauwe cacao nibs
  • Mix pecannoten, honing, pure choco en kaneel
  • Dadels met gehakte walnoten
  • Aardbeien en/of frambozen met rauwe cacao nibs