Hollandse maaltijdsalade met makreel | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 g krieltjes
  • 2 eieren
  • 250 g gerookte makreelfilet
  • 2 el fritessaus
  • 1 el mosterd
  • 1 bosui
  • 200 g botersla
  • 600 g Hollandse rauwkost
  • 1 bakje tuinkers

Bereiden

Stap 1

Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in parten.

Stap 2

Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes. Klop de fritessaus, mosterd en 1 el water en peper glad. Snijd de bosui in schuine ringetjes.

Stap 3

Verdeel de botersla over 4 borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.