Mosselen met witbier | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 kg mosselen
  • 1 citroen
  • 800 g grofgesneden soepgroente
  • 2 dl witbier
  • 16 sprieten bieslook
  • 6 el slasaus (25% olie)
  • 2 el zure room
  • 12 sneetjes stokbrood

Bereiden

Stap 1

Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren en mosselen die open blijven. Was de citroen en snijd het stuk in parten.

Stap 2

Verdeel de groente over de bodem van een (mossel)pan. Schep de mosselen op de groente en schenk het witbier erover. Leg er de partjes citroen op. Kook de mosselen in ca. 10 min. met een deksel op de pan gaar.

Stap 3

Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan. Verwijder de mosselen die dicht blijven.

Stap 4

Verdeel de mosselen met de groente over 4 diepe borden. Was het bieslook en knip het klein. Maak een sausje van de slasaus, de zure room, een paar lepels kookvocht van de mosselen en het bieslook.

Stap 5

Lekker met 3 sneetjes stokbrood (p.p.).