Taaitaai | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Dit is een heerlijk recept voor taaitaai. Door taaitaai volgens de aanwijzingen van dit recept te maken is het bovendien koemelkeiwitvrij, lactosevrij, glutenvrij en kippenei-eiwitvrij. Daardoor is deze variant van strooigoed, zonder aanpassingen, ook te gebruiken binnen een aantal voedingsgewoonten die normaliter wel de nodige aanpassingen vragen.

Benodigdheden:

  • wokolie
  • 150 ml water
  • ½ eetlepel gemalen anijspoeder
  • 5 eetlepels honing
  • 5 eetlepels keukenstroop
  • 1 zakje bakpoeder (kant-en-klaar te koop)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 250 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • zout

Bereiden

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 3. Vet de bakplaat dun in met wokolie.

Stap 2

Breng het water aan de kook en voeg de anijspoeder, honing en keukenstroop toe. Maak hiervan onder goed roeren een gladde massa.

Stap 3

Meng vervolgens het een zakje bakpoeder en een theelepel gemberpoeder door 250 gram boekweitmeel. Voeg de kaneel toe en een snufje zout.

Stap 4

Voeg al roerende het honingstroopmengsel bij het meel. Kneedt het geheel goed door elkaar tot een soepel deeg.

Stap 5

Vorm van het deeg poppetjes van 3 cm. breed en 6 cm. lang. Leg de poppetjes op de ingevette bakplaat en bak de poppetjes gedurende ongeveer 25 minuten gaar.

Stap 6

Laat de poppetjes op het rooster afkoelen.

* Als u niet van gember houdt kunt u de gember, kaneel en anijs ook vervangen door 1 eetlepel koek- of speculaaskruiden. Voor een heel bijzondere variant (met iets minder calorieën) vervangt u de keukenstroop door appelstroop.