Gewokte asperges en prei met varkensfilet | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Het is nu tijd voor asperges. Het witte goud van Nederlandse bodem. Smullen maar...

Gepubliceerd op: 20 mei 2015

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 g aardappelen, in de schil
  • 400 g gemarineerde varkenslapjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 250 g witte asperges, geschild en in schuine, dunne plakjes
  • 500 g prei, in ringen
  • 30 g peterselie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el mosterd
  • wok

Bereiden

Stap 1

De aardappelen wassen. In pan laagje koud water, 1 tl zout en aardappelen (met schil) aan de kook brengen en 15-20 min. koken. Afgieten.

Stap 2

Koekenpan verhitten en filetlapjes 2 min. aan elke kant bruinbakken.

Stap 3

In wok olie verhitten en hierin asperges, prei en kerriepoeder 8 min. roerbakken. Mosterd, ½ dl warm water toevoegen en even opschudden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Helft peterselie erdoor scheppen.

Stap 4

Aardappels op 4 borden leggen, opensnijden en met (grof) zout en rest peterselie bestrooien. Groenten over borden verdelen en vlees erbij leggen.