Recept Archives - Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

panpizza recept

Panpizza: leuk, lekker en gemakkelijk

Gepubliceerd op: 07 april 2020

Een panpizza is sneller gemaakt dan een diepvriespizza. En is lekkerder! Je maakt deze pizza gemakkelijk met dit lekkere recept. Wat volkoren boterhammen, groenten en mozzarella en jij maakt in een handomdraai een verantwoorde variant. Ook leuk om samen met de (klein)kinderen te maken! Voedingswaarde p.p.: 426 kcal 27.5 gram eiwit, 36.6 gram koolhydraten, 17.4…

Lees meer

29 november Sint Pannekoek

Bak jij ook mee?

Gepubliceerd op: 25 november 2017

Eén keer per jaar is het zo ver, dan vieren Sint Pannekoek. Woensdag 29 november is het weer zover. Sint Pannekoek is een (van oorsprong) Rotterdamse traditie en wordt ieder jaar, door heel het land, gevierd op 29 november. Je legt een pannenkoek op je hoofd en zegt: ‘Wij wensen u een vrolijke en gezegende…

Lees meer

Tags:

Een ui snipperen zonder in huilen uit te barsten

Tips om je ogen droog te houden

Gepubliceerd op: 24 november 2017

Je staat in de keuken, je ogen branden en de tranen rollen over je wangen. Tikje emotioneel? Nee: je snijdt een ui. Waarom hou je het eigenlijk niet droog als je een ui te lijf gaat? Dat heeft te maken met het stofje allinase in uien; een zwavelhoudend component. Zodra je je mes in een…

Lees meer

Tags:

Risotto in een lekker recept

Rijst is er in verschillende soorten

Gepubliceerd op: 17 november 2017

Wist je dat de rijst in 4 soorten wordt opgedeeld? Door het in 1931 opgerichte Ente Nazionale Risi (Nationale rijstautoriteit) is een onderscheid gemaakt volgens de grootte van de korrels. De vier classificaties: Riso commune (huishoudrijst) Riso semifino (rondkorrelige rijst) Riso fino (middelgrote en standaardrijst) Riso superfino (luxerijst) De Nationale Rijstautoriteit ziet er op toe dat de verschillende rijstsoorten aan deze criteria…

Lees meer

Tags:

Weetjes over mosselen

Recept Mosselsoep met linzen

Gepubliceerd op: 10 november 2017

Mosselen bereiden Kook mosselen in een brede, lage pan met een dunne bodem. Een goede mosselpan is groot zodat de schelpen ruimte hebben om te openen. Door een pan met een dunne bodem te gebruiken zijn de mosselen snel gaar. De klassieker is de zwarte mosselpan. Met het ruime deksel kun je de mosselen omschudden en…

Lees meer

Tags: