Echte maatjes | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Ofwel Hollandse Nieuwe

Gepubliceerd op: 09 juni 2017

Het haringseizoen komt er weer aan! Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt op dinsdag 13 juni traditioneel geveild. Dit jaar gaat de opbrengst. Naar ‘Make-A-Wish Nederland’ en het motto is ‘echte maatjes laten liefste wensen uitkomen’. 

Ieder jaar organiseert het Nederlands Visbureau de veiling van het eerste vaatje en gaat de opbrengst naar een goed doel. De stichting Make-A-Wish Nederland houdt zich dagelijks bezig met het vervullen van de allerliefste wensen van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. Zelf blijkt de stichting ook één grote wens te hebben: een ‘Wish-onWheels’.

Wish on Wheels

Gezamenlijk gaan het Nederlands Visbureau en Make-A-Wish zich inzetten voor het vervullen van deze bijzondere wens: ‘Wish-on-Wheels’. De stichting wil heel graag een speciale bus, uitgerust met alle materialen die zintuigen activeren, zoals een waterbed, lichtjes en muziek. Deze bus is bedoeld om de wensen van kinderen, met een beleving jonger dan drie jaar en een levensbedreigende ziekte, te vervullen. Door hen te kunnen bezoeken met deze bus, kunnen ze kind en gezin een onvergetelijke beleving geven door hen in een veilige omgeving te laten genieten.

Vlaggetjesdag

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt traditioneel in Scheveningen plaats, daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring in het hele land. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst 2017 op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag Scheveningen vindt altijd plaats op de eerste zaterdag, volgend op de officiële start van het seizoen.

Tags: ,