De gevaarlijkste voedselsoorten ter wereld | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Oppassen geblazen!

Gepubliceerd op: 01 april 2016

Op 26 oktober 2015 bracht de Wereldgezondheidsorganisatie naar buiten dat het eten van bewerkt vlees kan leiden tot darmkanker, en dat rood vlees ook kankerverwekkend is. Ze hebben daarom bewerkt vlees als hotdogs, worsten en bacon in dezelfde groep geplaatst als roken, asbest en dieseldampen, die ook allemaal bewezen kankerverwekkend zijn. De volgende voedselsoorten zijn in potentie ook ernstige ziekteverwekkers, en kunnen zelfs dodelijk zijn. 

Afrikaanse stierkikker

Stierkikkers zijn een delicatesse in verschillende Afrikaanse landen. Mensen eten hier de kikker in z’n geheel op, niet alleen de billetjes. Toch is het oppassen geblazen want de kikkers bevatten gif dat erg gevaarlijk kan zijn voor mensen. Vooral de jongere kikkers bevatten veel van het gif, dat kan leiden tot nierfalen.

Absint

Absint is een mix van anijs, absintalsem en zoete venkel. Alsem bevat een giftige stof genaamd terpeen thujon, wat kan leiden tot hallucinaties. Absint kan verder leiden tot sociale stoornissen, zelfmoorden, tuberculose en epilepsie.

Levende octopus

De meeste mensen geven er de voorkeur aan dat voedsel dood is voordat het op je bord belandt, maar dat is anders in Korea. Daar kun je octopus bestellen die levend in stukjes wordt gehakt en gekruid. Een gevaar vormen de zuignappen, die nog actief blijven en zich in je keel kunnen vastplakken waardoor je stikt.

Kogelvis

De kogelvis is de gevaarlijkste delicatesse op aarde. Chefs in Japan moeten jarenlang studeren om te leren hoe ze de giftige delen van de vis moeten verwijderen. Deze delen zijn 1200 keer giftiger dan cyanide. Een piepklein beetje van dit gif is al dodelijk.

Hákarl

Hákarl is haaienvlees dat in een gat in de grond wordt begraven en zo rijpt in zijn eigen lichaamssappen, en vervolgens wordt opgehangen om te drogen. In IJsland wordt het gezien als delicatesse, en het is erg prijzig. Het is gevaarlijk om hákarl te eten omdat het dier geen urinewegen heeft, waardoor potentieel giftige stoffen in het vlees opgeslagen blijven.

Bovenstaande producten staan niet zo snel bij jouw thuis op het menu. Maar denk bijvoorbeeld aan wilde paddenstoelen, pinda’s, rabarber, taugé, schelpdieren, kokkels, vlierbessen en rauwe melk. De bladeren van de rabarber kan je beter laten staan omdat deze namelijk giftige stoffen bevatten die je erg ziek kunnen maken, en je zelfs kunnen doden. Bij rauwe melk en taugé zit het gevaar in de bacteriën zoals E.coli, salmonella en listeria. Schelpdieren en pinda’s vormen een gevaar voor mensen met een allergie.

Voor heerlijke, ongevaarlijke (m.u.v. mensen met een allergie) recepten kun je wekelijks terecht op onze website. Eet smakelijk!

Tags: ,