Gepubliceerd op: 19 januari 2021

Een heerlijke bananenpannenkoek met kwark en aardbeien. En maar 15 minuten bereidingstijd. Voor een goede start van de dag, of als lunch. Ook lekker voor de kids en om samen te maken!

Dit heb je nodig (één persoon)
● 2 eieren
● 1 (rijpe) banaan
● 75 gram aardbeien + 1 extra aardbei voor garnering
● 1 theelepel kaneel
● 75 gram magere kwark


Zo maak je het:

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Mix de eieren, banaan en de kaneel met een blender of staafmixer tot een glad beslag.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes en meng de aardbeien door de kwark. Je kunt eventueel de helft van de aardbeien pureren, zo krijgt de kwark een nog betere aardbeiensmaak.
  • Verhit een klein scheutje olie in een grote koekenpan en bak een pannenkoek van het beslag. Draai de pannenkoek niet te vroeg om. Pas wanneer de bovenkant droog begint te worden, dan is hij stevig genoeg om te draaien.
  • Doe de pannenkoek op een bord, schep de aardbeienkwark erop en garneer met stukjes aardbei.

Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 380
Eiwit: 19,8 gram
Koolhydraten: 38,4 gram
Vet: 16,8 gram
Vezels: 5,2 gram