Eten is een noodzaak. Bewust eten is een kunst!

‘Help, de feestdagen komen eraan’

Gepubliceerd op: 01 december 2017

Dit is de schrik en gedachte van iedereen die net zo goed bezig is met haar dieet. Je moet er toch niet aan denken dat al het kcal tellen van de afgelopen weken, misschien wel maanden, voor niks is geweest? Herkenbaar voor velen. Toch hoeven de feestdagen geen probleem te zijn als je er een bewuste levensstijl op nahoudt. Je kunt namelijk bewust eten en toch van lekkers genieten.

Van één cheat meal kom je echt niet bij

Door voorbeelden uit onze praktijk, zien wij hoe lastig het soms is om continue aan je doel te werken. Natuurlijk kun je die lekkere ‘Beef Wellington’ van je schoonmoeder niet weigeren, maar ondertussen bedenk je jezelf dat bladerdeeg een enorme kcal bom is. En je weet toch ook dat, je lichaam echt niet ineens van slag raakt door zo’n ‘cheat meal’. Dus geniet ervan!

 

ladyline

Durf te genieten.Eén cheat meal kan echt geen kwaad!

 

Genieten van lekker eten, zonder schuldgevoel

Om je deze komende feestdagen een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je om lekker en bewust te genieten.

 1. Plan je week:
  Bekijk in je agenda op welke dagen je gezellige afspraken hebt staan met een hapje en een drankje. Probeer de dagen daaromheen je aan een gezond eetschema te houden, waarbij je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, zodat je geen last  hebt van snaaimomenten. Ga juist op die dagen ook extra bewegen of sporten, waardoor je energieverbruik de komende dagen geboost wordt.
 2. Drink veel water:
  Water drinken is altijd een goed idee, maar helemaal tijdens deze dagen heeft je lever het zwaarder te verduren dan normaal. Begin de dag met twee glazen lauw warm water met eventueel een beetje citroensap.
 3. Ontbijt licht:
  Op de dagen dat je een gezellige lunch, brunch of diner hebt staan, kun je bijvoorbeeld een eiwitrijk en koolhydraatarm ontbijt nemen, zoals een schaaltje yoghurt met noten en zaden.
 4. Geniet, maar sla ook eens een hapje over:
  Bewust eten betekent ook: maak bewuste keuzes bij de hapjes die voorbij komen en vraag jezelf af of je er echt trek in hebt. Eet je vooraf niet helemaal vol met brood, maar beperk je tot de hoofdmaaltijden, zodat je er ook echt van kunt genieten. En geniet van wat voor jou ook echt een ‘9’ is.
 5. Een nieuw begin heeft geen startdatum!
  Waarom wachten tot één januari met je goede voornemens? Alles begint met de juiste mind-set. Je wilt niet langer jojoën en in je hoofd ben je er eigenlijk nu al klaar voor een bewuste levensstijl door te voeren. Hoe fijn is het om nu bewust lekker te kunnen genieten en ná de feestdagen direct aan de slag te kunnen?

bewust etenStart je dag goed met een licht ontbijt

 

Kun jij wel een stok achter de deur gebruiken? Kom dan eens langs. We helpen je graag om een afspraak te maken bij één van onze vestigingen bij jou in de buurt.

 

Bewust eten, balans in je voeding en levensstijl

We vroegen een van onze clientes, Linda Olbertijn, naar haar ervaringen met bewust genieten. Het hele jaar door.

Linda: “De sleutel tot gezond afvallen is voor mij bewust ermee bezig zijn. Hiermee bedoel ik bewuste keuzes maken, zowel thuis als wanneer ik ga uiteten. Zoals tijdens de feestdagen en de dagen eromheen. Eindejaarsuitjes met collega’s, daar zie ik niet meer tegenop!.”

Hoe ga jij er in de praktijk mee om, Linda? “Thuis weeg ik mijn porties niet af, maar volg ik het voorbeeld dagmenu dat ik van mijn Ladyline coach heb gekregen. Dat doe ik al vanaf het begin en dat werkt voor mij erg goed. Ik kies dan mager broodbeleg, zoals kipfilet of hüttenkäse.Bij het avondeten pak ik een fatsoenlijke portie zodat ik goed gegeten heb en ’s avonds niet opnieuw trek krijg.”

 

Balans in je voeding én levensstijl is een belangrijk sleutelwoord. Met dit in je achterhoofd neem je nog een hapje van de heerlijke ‘Beef Wellington’. Geen probleem, want binnenkort ga jij lekker aan de slag. Bring the action!

 

Ladyline Adviesgesprek

Tags: , , , , ,