Risotto in een lekker recept | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Rijst is er in verschillende soorten

Gepubliceerd op: 17 november 2017

Wist je dat de rijst in 4 soorten wordt opgedeeld?

Door het in 1931 opgerichte Ente Nazionale Risi (Nationale rijstautoriteit) is een onderscheid gemaakt volgens de grootte van de korrels.

De vier classificaties:

  1. Riso commune (huishoudrijst)
  2. Riso semifino (rondkorrelige rijst)
  3. Riso fino (middelgrote en standaardrijst)
  4. Riso superfino (luxerijst)

De Nationale Rijstautoriteit ziet er op toe dat de verschillende rijstsoorten aan deze criteria voldoen. 

Hoeveelheid vocht

De rijstkorrels zijn rond en kunnen meer dan viermaal hun gewicht aan vocht opnemen zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.

Er zijn verschillende rijstsoorten die voor risotto gebruikt worden. Arborio is de meest gebruikte en de meest verkochte rijstsoort. Andere bekende soorten zijn Carnaroli en Vialone Nano. Minder bekende soorten zijn Cripto, Roma, Baldo, Lido, Alpe, Loto, Europa of Padano.

Een lekker recept met Risotto is: Risotto met spinazie en noten

Benodigdheden voor 4 personen

    • 3 el olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 200 g risottorijst
    • 1 groentebouillontablet
    • 800 g bladspinazie (diepvries)
    • 100 g ongezouten gemengde noten
    • 100 g geraspte 20+ kaas

Bereiden

Stap 1

Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui ca. 2 min. Voeg de rijst toe en laat ca. 1 min. mee bakken. Bereid de rijst verder volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de bouillon en 440 ml water.

Stap 2

Ontdooi intussen de spinazie volgens de verpakking. Schep de spinazie, noten en helft van de kaas door de rijst en verwarm door en door.

Stap 3

Breng de risotto op smaak met peper en zout.

Stap 4

Serveer de risotto met de rest van de kaas en smullen maar.  

Voedingswaarde p.p.:

Recept: 515 kcal, 22 g Eiwit, 46 g Koolhydraten, 25 g Vet, 5 g Verzadigd Vet, 7 g Vezels

Ladyline heeft iedere week heerlijke slanke recepten met regelmatig hier risotto in verwerkt, neem eens een kijkje op de receptenpagina.

Tags: