Een ei hoort erbij | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Zeker met Pasen

Gepubliceerd op: 14 april 2017

Pasen is hét moment voor een uitgebreid ontbijt, een relaxte lunch of een gezellig diner. En natuurlijk….. een ei hoort erbij. 

Pasen wordt steeds meer net als kerst een echt familiefeest. Reden genoeg om gezellig met elkaar aan tafel te gaan. Of je nu kiest voor een paasontbijt, paasbrunch of diner, een ei hoort erbij. Eieren zijn, net als de paashaas, het symbool van de vruchtbaarheid en het nieuwe leven net als de lente. Het zoeken van eieren is al heel lang een traditie en komt voort uit een Germaanse traditie waarbij boeren eieren verstopten in het land om de goden gunstig te stemmen en zo voor een goede oogst te zorgen.

Suggesties voor gerechten met ei

Maak bij het ontbijt op paasochtend wentelteefjes of misschien eet jij liever een boterham met een gekookt eitje. Bij de brunch kun je zowel warme als koude gerechten op tafel zetten. Wat dacht je van courgettetaart met geitenkaas en beenham. En ’s avonds als starter tomatentulpjes, asperges met beenham en gepocheerd ei en als toetje pindakaas-bananenijs met fruit.

Paastafel

Dek de ontbijttafel al de avond voor Pasen. Zo begint het feest meteen als iedereen wakker is. Houd het lekker lentelicht met natuurlijk gele tinten. Bloemen horen ook bij het voorjaar. En de leukste vaasjes? Die staan in de keuken: verzamel olijfolieflesjes, kleine potjes van de appelmoes en lege glazen jampotjes. Zet overal één of een paar lentebloemen in zoals narcissen, tulpen en anemonen en verspreid ze over de tafel. Leg tenslotte naast elk bord een verrassing, een chocolade-ei, een bloem met een lief kaartje of een klein cadeautje. Feestelijk!

Om u alvast in de stemming te brengen heeft Ladyline voor u een heerlijk en feestelijk paasmenu samengesteld. Stuur een mail aan servicedesk@ladyline.nl en we sturen u het Paasmenu toe.

Tags: , ,