Ik val niet meer af! | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Zomaar een gesprek tussen een cliente en Ladyline Coach.

Gepubliceerd op: 23 oktober 2015

Een paar maanden geleden ben ik begonnen. Ik was al een tijdje aan de zware kant. En elke keer kwam het er niet van. In het begin ging het hartstikke goed. Elke week verloor ik wel een halve kilo. De ene keer wat meer dan de andere. Maar de laatste weken lukt het maar niet. Er gebeurt gewoon niets terwijl ik nog steeds hetzelfde doe. Ik snap er niets van.

Er kunnen een paar redenen zijn waardoor je niet meer afvalt:

Jouw slanke lichaam heeft minder calorieën nodig. Het kost bijvoorbeeld minder energie om je lichaam warm te houden en in beweging te krijgen. Je lichaam heeft (na het afvallen) dus ook minder voedsel nodig om in balans te blijven.

Door te sporten kan het zijn dat je meer spieren hebt gekregen. Spieren zijn zwaarder dan vet en daarom lijkt het alsof je minder of niet meer afvalt.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat je lichaam in een ‘spaarstand’ gaat tijdens afvallen, waardoor je minder calorieën verbrandt. Dat doe je op dezelfde manier als daarvoor: je hebt alleen minder calorieën nodig als je minder zwaar bent.

Schrijf weer eens op wat je dagelijks eet of vul de Eetmeter van het Voedingscentrum in. Ben je onbewust misschien weer wat meer gaan eten. Vaak ben je in het begin best streng voor jezelf en sluipen de extraatjes er langzaam, zonder dat je het door hebt, weer in.

En bewegen? Loop je nog steeds consequent elke avond dat rondje na het eten? Of zit je inmiddels weer elke avond op de bank voor de tv?

Blijkt dat je nog steeds goed bezig bent, dan is het goed om weer eens een ademanalyse uit te voeren. Samen met een PAM, een Persoonlijke Activiteiten Meter, bepaald jouw coach of je Totaal Energie Verbruik is veranderd. Zo ja, dan zal je de hoeveelheid calorieën die je per dag binnenkrijgt moeten aanpassen.

Ik heb inmiddels de ademanalyse opnieuw laten uitvoeren. Ook heb ik een week de PAM gedragen. Wat blijkt, mijn energiebehoefte was wat gedaald. Nu ben ik iets minder gaan eten, en ja hoor, ik val weer af. En ik weet zeker dat ik die paar kilo die ik er nog af wil hebben ook kwijt zal raken.

Wat ik nog wel als tip kreeg… Blijf volop bewegen en zorg dat je geen spiermassa kwijtraakt. Op deze manier zorg je dat je rustmetabolisme op peil blijft en misschien wel  omhoog gaat. Op deze manier zal je makkelijker afvallen en ook makkelijker op gewicht blijven!

Tags: , , , ,