Mind Balance | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

De baas over je eigen eetgewoonten

Gepubliceerd op: 20 november 2015

Dankzij mijn nieuwe eetregime ben ik fitter dan ooit. Maar ik erken dat mijn ‘gulzigheid en gezondheid’ nog steeds een dagelijkse worsteling is. Ik kan gewoon geen maat houden.

Bracht ik een bezoekje aan de snackbar, dan bestelde ik eten voor meerdere mensen en at het vervolgens zelf op. O ja, wat wilde mijn zusje ook alweer? En trouwens voor neef Thijs moest ik nog een frikadel speciaal meenemen, zei ik dan. Het moment van eten was heerlijk, het moment daarna verschrikkelijk; dat je je realiseert wat je allemaal naar binnen hebt geschrokt.

Vooral mijn gebrek aan zelfdiscipline zat mij dan ook dwars, maar daar krijg ik nu hulp bij. Ik ben inmiddels 14 kilo kwijtgeraakt, al was het afvallen niet eens het hoofddoel. Ik vond mijzelf niet zo zeer te dik, maar ik had last van mijn gezondheidsklachten. Vooral van jicht. Ik liep moeilijk.

Ik kreeg het advies om een aantal voedingsmiddelen uit mijn dieet te schrappen. De kans op een volgende jichtaanval wordt kleiner door voedingsmiddelen te vermijden die het urinezuurgehalte in het bloed verhogen. Het gaat om spiervlees, met name rund, varken en lam. Maar denk ook aan vis, (m.u.v. vette zeevis, zoals paling en makreel), garnalen en kreeft, bier en sterke dranken.

Natuurlijk was het even slikken toen het lijstje kwam. Ik had de avond van te voren nog een paar glazen port gedronken. Nu, na drie maanden op rantsoen, ben ik er helemaal aangewend. Er staan nu dingen in mijn koelkast die ik vroeger echt nooit zou hebben gekocht. Geitenyoghurt en sojamelk bijvoorbeeld, maar ook komkommer en cherrytomaatjes.

De eerste stappen zijn gezet. En ‘maat houden’, daar wordt aan gewerkt. Het werken met de Ladyline Mind Balance heeft mij al heel veel goeds gebracht. Ook deze dagelijkse worsteling zal ik de baas gaan worden!

Tags: , ,