Welke kledingmaat draag jij? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

En ben je tevreden?

Gepubliceerd op: 12 mei 2017

Heb jij al jaren hetzelfde gewicht? Dan kan het maar zo zijn dat je nu een kleinere kledingmaat draagt dan tien jaar geleden. ‘Size Inflation.’ 

Dat modetijdschriften doen alsof kledingmaat 34 de normaalste zaak van de wereld is, dat wisten we al. Door al die slanke meisjes in de bladen zou je bijna gaan denken dat maat 40 al buitenproportioneel groot is. Laat staan 42! En dat zou de gemiddelde maat in Nederland zijn.

Verandering van lichaamsbouw

Lichaamsmaten veranderen. Buiken, benen, armen en borsten zijn de afgelopen jaren alleen nog maar gegroeid. Niet omdat vrouwen tegenwoordig nog in de lengte groeien. De gemiddelde vrouw is nu 167,7 cm, niet langer dan in 2000. Sindsdien zijn vrouwen wel gemiddeld 800 g zwaarder geworden.

Vanity Sizing

Herken je de situatie dat je in de ene winkel maat 36 hebt en in een andere winkel maat 42? Waarschijnlijk wel. Sommige bedrijven labelen hun kleding expres anders – kleiner. Vanity sizing oftewel ijdelheidsmaatvoering. Marketeers hebben ontdekt dat vrouwen het fijn vinden als er een kleine maat op het labeltje in de kleding staat. Sterker nog: vrouwen zijn geneigd een kledingstuk te laten hangen als ze een grotere maat moet pakken.

En dan heb je nog het verschil in landen. Shop je in Nederland en heb je maat 38 nodig, dan draag je in België maat 40, in Frankrijk maat 42 en in Italië maat 44. Er bestaat dus geen vaste afmeting voor vrouwenkleding. Niet binnen Nederland en al helemaal niet binnen Europa.

Maar doet de maat er eigenlijk wat toe? Heeft de maat van jouw kleding invloed op hoe jij je voelt?

Wil je een maatje kleiner? Neem dan eens contact op met een van de Ladyline Coaches.

Tags: , ,