Eet elke dag ongezouten noten of pinda’s | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Doe jij het al?

Gepubliceerd op: 22 april 2016

Eet jij ze al iedere dag? Ik deed het al. Dagelijks ga ik mij te buiten aan pinda’s en noten. Maar op zich heb je aan een handje al genoeg. Lekker als tussendoortje, door een salade of als vleesvervanger bij de warme maaltijd. Op elk moment van de dag kan het, dat ene handje noten of ongezouten pinda’s.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die gemiddeld 15 gram ongezouten noten of pinda’s per dag eten een lager risico hebben om te sterven aan diverse doodsoorzaken dan mensen die geen noten of pinda’s eten. De sterfteverlaging is het sterkst voor mensen met luchtwegaandoeningen, gevolgd door onder meer diabetes, kanker en hart- en vaatziekten.

Een Mediterraan voedingspatroon heeft invloed op sterfte. Noten leveren daarbij een belangrijke bijdrage.

Hoeveel noten per dag?

15 gram is een halve handvol. Noten worden al eeuwenlang beschouwd als gezond voedsel. Pas de laatste jaren vinden onderzoekers de gegevens die dat ondersteunen. In de jaren negentig dacht men dat het eten van noten vooral de sterftekans bij hart- en vaatziekten verlaagde. Nu zien we dus dat het voor allerlei doodsoorzaken geldt en dat het effect bij andere aandoeningen zelfs nog sterker is.

Ook werd ontdekt het verlaagde risico al te zien is bij 15 gram per dag, terwijl voorheen wel gesteld werd dat 43 gram per dag nodig was.

Dus ja, ik kan iedereen aanraden elke dag wat ongezouten noten of pinda’s te eten als onderdeel van de maaltijd (vleesvervanger) of tussendoor. Behalve als je er allergisch voor bent natuurlijk.

Elke donderdag staan er bij Ladyline noten op het menu. Neem eens een kijkje op de receptenpagina.

Tags: , , ,