10 redenen om te (gaan) sporten | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Ken jij er een aantal?

Gepubliceerd op: 25 augustus 2017

Iedereen heeft zo zijn redenen om te sporten. Er zijn veel beweegredenen te noemen. We hebben de belangrijkste 10 redenen om te sporten voor je op een rij gezet.

 1. Bewegen voorkomt overgewicht.

  Bewegen verhoogt de stofwisseling via spieropbouw en vetafbraak, een belangrijk wapen in het voorkomen en het bestrijden van overgewicht. Vandaar de uitspraak: “Het beste dieet is een dieet met een flink portie beweging.”

 2. Bewegen is goed voor je sociale leven.

  Het is vaak leuker en meer motiverend om samen met anderen te sporten. Bewegen levert vaak sociale contacten op. Dit helpt om bewegen langer vol te houden. Ook als je op leeftijd bent.

 3. Bewegen kan stress, angst en depressie verminderen.

  Wie beweegt, bouwt de opgehoopte stresshormonen op natuurlijke wijze af. Je kunt dus letterlijk de ‘stress uit het lijf lopen’. Bewegen heeft ook invloed op de mentale gezondheid. Actievelingen zitten lekkerder in hun vel.

 4. Bewegen kan kanker voorkomen.

  Voor sommige vormen van kanker (dikke darmkanker, borstkanker) is het preventieve effect van voldoende bewegen bewezen.

 5. Bewegen is goed voor je hart.

  Hart- en vaatziekten behoren tot één van de grootste doodsoorzaken in het westen. Van een zwakke biceps sterft u niet, van een zwakke hartspier wel. Vooral duursporten (wandelen, joggen, lopen, fietsen en zwemmen) zijn de ideale bondgenoten van het hart.

 6. Bewegen kan osteoporose voorkomen.

  Vanaf je 35ste worden je beenderen kwetsbaarder. Stilzitten versnelt dit proces. Bewegen houdt je beenderen, spieren en gewrichten stevig, soepel en in conditie.

 7. Bewegen kan diabetes voorkomen.

  Beweging zorgt ervoor dat glucose beter kan doordringen in de cellen. Zo helpt bewegen bepaalde vormen van diabetes voorkomen. Maar ook diabetespatiënten hebben baat bij sport, wanneer dit onder verantwoorde omstandigheden gebeurt.

 8. Bewegen is goed voor uw longen.

  Bewegen houdt uw longen en ademhalingsspieren in conditie. Ook astmapatiënten hebben baat bij beweging.

 9. Bewegen is goed voor uw portemonnee.

  Actievelingen leven niet alleen langer, maar ook beter. Ze bezoeken minder vaak het ziekenhuis of de dokter en gebruiken minder medicijnen. Bewegen is niet alleen goed voor jpuw gezondheid, maar ook voor jouw portemonnee. Beter nu geld uitgeven aan wandelschoenen of een fiets, dan later het veelvoudige aan de dokter.

 10. Bewegen is de beste vorm van pensioensparen.

  Je leven lang bewegen is het beste medicijn tegen typische ouderdomsziekten als artritis, osteoporose en hoge bloeddruk.

In 2016 deden 2,7 miljoen mensen aan fitness. Hiermee is dit veruit de populairste sport van Nederland. Ook wandelen (2,1 miljoen), hardlopen (1,5 miljoen) en zwemmen (1,5 miljoen) behoren tot de populairste sporten van dit moment.

In de maanden april, mei, september en november sporten we het meest, blijkt uit cijfers van NOC*NSF. In augustus, december en januari trekken we het minst vaak onze sportkleren aan. Zijn we toch minder actief tijdens vakantieperiodes dan we denken.

Woon je in Drenthe? Dan is de kans groot dat je minstens één keer per week aan sport doet. Drenthe is hiermee de sportiefste provincie van Nederland. De minst actieve mensen vind je in Zeeland, gevolgd door Groningen en Zuid-Holland.

Heb je een coach nodig om een bewegingsplan op maat op te maken? Maak dan eens een vrijblijvende afspraak met de Ladyline Coach. 

Tags: , ,