Wat kan je beter niet eten als je gaat trainen | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Heb jij enig idee?

Gepubliceerd op: 31 maart 2017

Normaal gesproken is het hartstikke gezond, maar bepaalde voedingsmiddelen kan je beter niet eten als je gaat trainen. Het lichaam heeft de juiste brandstof nodig om te kunnen presteren. Het is misschien logisch dat je geen pizza of cupcake neemt als je zo een flink stuk gaat hardlopen. Maar er zijn vele, zelfs gezonde levensmiddelen die je net zo hard zullen afremmen als je ze kort voor een training eet. Bijvoorbeeld deze vier: 

  1. Volkorengranen

Altijd adviseren wij: kies voor volkoren. Alleen niet vlak voor een training. Je maag en darmen moeten dan flink aan de slag en dat wil je juist niet. Je kunt dan juist beter voor een witte variant kiezen.

  1. Pittig eten

Het is niet fijn om je training af te werken terwijl je door krampen en brandend maagzuur geteisterd wordt.

  1. Rauwe zaden

Hoe onschuldig ook, een handje zaden om op te knabbelen voordat je met je training begint, kan je ook maag- en darmklachten opleveren. Dat komt door hun vetgehalte.

  1. Bladgroenten

Een eetpatroon dat bestaat uit veel rauwkost en groenten staat natuurlijk niet ter discussie. Toch is het verstandig om groenten als boerenkool, spinazie alsook broccoli voor het lopen te vermijden. Zeker als ze (bijna) rauw worden gegeten, kunnen ze maag- en darmproblemen opleveren. Groene bladgroenten bevatten veel vezels en dat is een garantie voor gasvorming en een opgeblazen gevoel.

In het algemeen is het advies om tot ongeveer twee uur voor het sporten geen zware maaltijd meer te eten. Als er weinig tijd zit tussen eten en sporten, kun je maagklachten krijgen. Het verteren van voedsel vraagt om een constante aanvoer van zuurstof en bloed naar het maag-darmkanaal. Als je tegelijkertijd sport, vragen je spieren ook om zuurstof en bloed. De twee processen komen met elkaar in het gedrang, waardoor maagklachten ontstaan.

Op een nuchtere maag trainen is niet verstandig, omdat je minder energie hebt om het maximale uit je training of wedstrijd te halen. Doordat het glucosegehalte in je bloed sneller daalt, loop je het risico om eerder te stoppen of zelfs flauw te vallen. Het zorgt daarnaast niet voor een snellere vetverbranding, zoals soms wordt gedacht.

Tags: , ,

10 weken WINTER ACTIE : in 10 weken weer grip op je figuur en gewicht Lees meer