Holland meets India | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Een ware smaakexplosie

Gepubliceerd op: 03 februari 2017

De Indiase keuken is een explosie van geuren, kleuren en smaken. Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in de gerechten. Vandaag mixen we de Nederlandse keuken met de Indiase keuken. 

India is een land met veel religies, maar vooral het hindoeïsme en de islam hebben veel invloed op de cultuur, het dagelijks leven én de keuken. Omdat hindoes geen rundvlees eten – vaak zelfs helemaal geen vlees – en islamieten geen varkensvlees, maak je Indiase gerechten meestal met kip. Of vegetarisch.

In India zijn ze gek op curry’s met verse kruiden, al dan niet gemalen. Zo’n gemalen kruidenmengsel noem je garam massala. In tegenstelling tot andere, vaak erg pittige Aziatische curry’s, zijn de Indiase meestal mild of lichtzoet van smaak.

Naast de smaakvolle curry’s komt er nog veel meer lekkers uit deze Indiase keuken. Zoals kipspiesen en romige bruinebonensoep met koriander. En wat dacht je van Chai latte, thee met specerijen en melk.

Recept Preischotel

Benodigdheden voor 4 personen

    • 800 g aardappelen, geschild en in stukken
    • 300 g rundertartaar
    • 2 el currypasta
    • 800 g prei, in grove ringen
    • 100 ml magere yoghurt
    • 100 g geraspte belegen 30+ kaas

Bereiden

Stap 1

Kook de aardappelen in weinig water net gaar.

Stap 2

Bak de tartaar in een braadpan al roerend gaar en rul. Bak de currypasta even mee. Voeg de prei toe en roerbak de prei in enkele min. gaar.

Stap 3

Warm de grill voor.

Stap 4

Snijd de aardappelen in plakken.

Stap 5

Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de plakken aardappelen.

Stap 6

Laat de schotel onder de hete grill in 15 min. bruin kleuren. 

Voedingswaarde p.p.:

Recept: 445 kcal, 30 g Eiwit, 40 g Koolhydraten, 15 g Vet, 6 g Verzadigd Vet, 8 g Vezels

Tags: