Kan ik afvallen met sporten? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Dat steekt zo in elkaar.

Gepubliceerd op: 24 juli 2015

Nog een paar dagen en dan weten we wie er straks op de Champs-Élysées gehuldigd wordt als de winnaar van de Tour de France.

Terwijl jij en ik elke dag weer op moeten letten om geen calorie te veel te eten, zo moeten deze Tourrenners hun best doen om tijdens de Tour elke dag weer voldoende calorieën naar binnen te krijgen.

Verbruikt (en eet) een volwassen man gemiddeld zo’n 2500 kilocalorieën per dag, een Tourrenner verbrandt per dag minstens 6000 kilocalorieën. Rijdt hij in de zwaarste bergetappe alleen voorop, dan kan dat zelfs oplopen tot 9000. Om drie weken lang zo veel energie te kunnen leveren, moet hij de hele dag door eten: gemiddeld 6000 kilocalorieën, op zware dagen 7000. Aan de 9000 kilocalorieën komen ze niet, vandaar dat renners altijd afvallen tijdens de Tour.

Afvallen met sporten?

Het klopt dus wel, je kunt afvallen door te sporten.

Een ‘dieet’ volgen zonder enige vorm van lichaamsbeweging is geen effectieve strategie. Het klinkt misschien vreemd, maar het is altijd beter om meer te eten en meer te bewegen, dan om weinig te eten en niet te bewegen. De meeste mensen kiezen bij hun afvalplannen echter voor de laatste optie en hongeren zichzelf bijna uit. Herken je dit? Omdat je niet sport en nauwelijks beweging krijgen, vertraagt je stofwisseling en verminderd je spiermassa.

Bewegen is belangrijk om fit en gezond te blijven. Het helpt om af te vallen, maar meer bewegen en hetzelfde blijven eten is geen oplossing. Een gezond eetpatroon is de basis van afvallen en bewegen helpt daarbij.

Hoe het beste bewegen?

Het is zaak om zo vaak en zo intensief mogelijk te bewegen. Door beweging lukt het beter om je ‘dieet’ vol te houden en om na het afvallen op gewicht te blijven. En hoe meer spierweefsel je kweekt, des te meer calorieën je verbrandt. Daarom voer je bij ons doelgerichte oefeningen uit in de verwarmde cabines.

Om af te vallen moet je ten minste 45 tot 60 minuten per dag actief bezig zijn, op het liefst alle dagen van de week. Dit hoeft niet een uur aan één stuk door te zijn. Driemaal per dag 20 minuten bewegen kan ook. Alles waar je hart sneller van gaat kloppen telt mee. Het beste is om beweging op te nemen in je dagelijkse routine. Zo houd je het beter vol.