Leer pauze nemen! | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Social media kost veel meer tijd dan je denkt.

Gepubliceerd op: 01 mei 2015

“We laten ons de hele dag onderbreken door email, WhatsApp en social media”.

Als je druk bent, voelt een pauze nemen niet efficiënt. Je werkt liever even door onder het eten. Toch: met tijd verliezen win je juist tijd. Neurologisch onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen tijdens een pauze ook rust krijgen, waardoor je productiviteit toeneemt. Uit een enquête van The Energy Project en de Harvard Business Review onder 20.000 werknemers bleek dat zij zich tevredener voelen en productiever zijn als zij genoeg pauze nemen. Werknemers die elke 90 minuten een korte pauze nemen, zijn 30 procent aandachtiger, 50 procent creatiever en voelen zich 46 procent gezonder.

To Do:

  • Begin aan een taak en kijk wanneer je aandacht verslapt, wanneer je bijvoorbeeld iets lekkers wilt pakken, even je telefoon checkt of gaat rondkijken. Op dat moment is het tijd om te pauzeren. Voor de één is dat misschien na dertig minuten, voor de ander na een ur of nog langer. Bepaal hoelang dat voor jou is en neem dan om die tijd een pauze. Neem bijvoorbeeld na elke vijftig minuten vijf minuten pauze, waarbij je echt even weggaat van wat je aan het doen was. Zet bijvoorbeeld een kopje thee of loop een blokje om.
  • Leg je smartphone weg tijdens andere bezigheden en zet je “piepjes” uit voor berichten op social media en mail. Neem één vast moment op de dag waarop je alle social media bekijkt. Op die manier voorkom je dat je steeds uit je concentratie wordt gehaald door alle binnenkomende berichten.
  • Maak ’s avonds de ontbijttafel klaar, zoek ’s avonds de kleding voor de volgende dag uit, zet alles voor de lunch vast bij elkaar zodat je het de volgende ochtend alleen nog maar hoeft klaar te maken.

Tags: