Mediterraans genieten | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Wat is dat precies?

Gepubliceerd op: 27 januari 2017

Mediterraans eten is wat ze traditioneel doen in de landen rond de Middellandse Zee, dus Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. Het zijn eenvoudige maaltijden met veel: 

  • verse groente en fruit,
  • peulvruchten zoals bruine bonen en linzen,
  • olijfolie,
  • noten en zaden,
  • vis,
  • kip,
  • volkoren producten,
  • met mate: rood vlees en melkproducten. 

In groente en fruit, peulvruchten en volkoren producten zitten naast vitaminen ook veel vezels. Daardoor worden koolhydraten heel geleidelijk omgezet in bloedsuiker. In olijfolie, noten en vis zitten veel onverzadigde vetten, die gezond zijn voor hart en bloedvaten.

Bij de Mediterrane leefstijl horen ook regelmatig lichaamsbeweging, het samen met andere eten en genieten van het leven.

Ga lekker genieten wij van Gevulde aubergine en paprika met bulgur en pistachenoten.

Recept Gevulde aubergine en paprika met bulgur en pistachenoten

Benodigdheden voor 4 personen

    • 2 aubergines
    • 200 g bulgur (onbereid)
    • 1 ui
    • 1 teen knoflook
    • 2 el olijfolie
    • 70 g tomatenpuree
    • 400 g tomatenblokjes (blik)
    • 100 g pistachenoten
    • 40 g geraspte belegen 30+ kaas
    • 1 citroen
    • 2 rode paprika’s

Bereiden

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat schil intact blijft. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in het midden van de oven en bak ca. 20 minuten in de oven.

Stap 2

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een zeef en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook op laag vuur 3 min. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, roer door en bak nog 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 3

Neem de aubergines uit de oven (laat de oven aan staan). Schep het vruchtvlees eruit, laat ½ cm van de rand zitten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg met de bulgur toe aan het tomatenmengsel. Schep om en neem van het vuur.

Stap 4

Hak de pistachenoten fijn en meng dit in een kom met de geraspte kaas. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan het kaas-notenmengsel. Voeg naar smaak citroensap toe aan het bulgurmengsel.

Stap 5

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de aubergine- en paprikahelften met het bulgurmengsel en bestrooi met het kaas-notenmengsel. Bak ca. 15 min in het midden van de oven. 

Voedingswaarde p.p.:

Recept: 495 kcal, 20 g Eiwit, 50 g Koolhydraten, 20 g Vet, 4 g Verzadigd Vet, 15 g Vezels

Voor meer Slanke Recepten klik hier.

Tags: