Gepubliceerd op: 07 april 2020

Een panpizza is sneller gemaakt dan een diepvriespizza. En is lekkerder! Je maakt deze pizza gemakkelijk met dit lekkere recept. Wat volkoren boterhammen, groenten en mozzarella en jij maakt in een handomdraai een verantwoorde variant. Ook leuk om samen met de (klein)kinderen te maken!

Voedingswaarde p.p.: 426 kcal
27.5 gram eiwit, 36.6 gram koolhydraten, 17.4 gram vet, 10 gram verzadigd vet, 6.7 gram vezels

Dit recept is ook lekker met pesto, gekruid mager gehakt, gerookte kip of hamblokjes

Dit heb je nodig voor het maken van vier panpizza’s:
– 4 volkoren boterhammen
– 3 eetlepels tomatensaus
– 1 (rode) ui
– 6-8 cherrytomaatjes
– handje geraspte 30+ kaas
– 1 bol mozzarella
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Deze panpizza is klaar in slechts 20 minuutjes

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, tomaatjes en mozzarella in stukjes
  2. Giet een scheutje olijfolie in de pan
  3. Smeer het brood in met tomatensaus
  4. Verdeel de uit, tomaatjes en mozzarella over het brood
  5. Verdeel het brood over de bodem van de pan
  6. Breng het op smaak met Italiaanse kruiden en strooi een beetje geraspte kaas over de pizza
  7. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat dit ongeveer 10-15 minuten bakken!
    En dan heerlijk smullen maar….

Ga jij deze panpizza maken samen met de (klein)kinderen? Deel deze dan met ons op social media!