Recept: Maaltijdsalade met brie en framboos | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Gepubliceerd op: 16 februari 2021

Bij brie denk je vast niet meteen aan frambozen. Toch is deze combinatie heerlijk. Probeer het zelf eens!

Dit heb je nodig (2 personen)
● 100 gr fusilli
● 100 gram rucolamelange
● 150 gr cherrytomaatjes
● 100 gr komkommer
● een halve paprika
● een halve rode ui
● 80 gr brie
● 100 gr frambozen
● 1 snee volkoren brood (zonder korsten)
● 15 ml olijfolie

Zo maak je het:
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd
● Verwarm de oven voor op 180 graden.
● Kook de fusilli zoals aangegeven op de verpakking.
● Snijd de brie en het brood in kleine blokjes en meng deze met 5 milliliter olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de stukjes brie en brood op de bakplaat. Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven. Zo wordt de brie lekker smeuïg en het brood knapperig.
● Snijd de paprika, ui, cherrytomaatjes en komkommer in stukjes en meng dit door de slamelange.
● Voeg 50 gram frambozen en de rest van de olijfolie in een blender. Meng tot een gladde dressing en maak op smaak met (zwarte) peper en zout.
● Serveer de slamelange met de gekookte fusilli, de brie en de broodcroutons samen met de andere 50 gram frambozen. Overgiet de salade met de frambozendressing.

Voedingswaarde (per persoon)
● Kcal: 502
● Eiwit: 17,5 gram
● Koolhydraten: 55,7 gram
● Vet: 22,0 gram
● Vezels: 4,8 gram