Seizoensgroenten: recept voor bamisoep | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Waarom seizoensgroente?

Gepubliceerd op: 09 juni 2017

Seizoensgroenten, heerlijk om volgens de seizoenen te eten. Goed voor het milieu, prettig voor de variatie en bovenal heerlijk. Door seizoensgroenten te eten, eet je ook van dichtbij! Vandaag geven wij jou inspiratie voor een recept met een seizoensgroente. Het recept is bamisoep.

Recept voor Bamisoep met seizoensgroenten

Benodigdheden voor 4 personen

    • 200 g eiermie (onbereid)
    • 500 g Chinese kool, in repen
    • 4 rode puntpaprika’s, in stukken
    • 2 tenen knoflook, in snippers
    • 4 bosuitjes, in ringen
    • 2 el olie
    • 800 ml kippenbouillon
    • 2 gedroogde pepertjes
    • 2 el vissaus
    • 80 g pinda’s, grofgehakt

Bereiden

Stap 1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Roerbak de Chinese kool, de stukken paprika, de knoflook en de bosui zacht in de olie.

Stap 3

Voeg de bouillon en de pepertjes toe en kook dit 2 min.

Stap 4

Maak de bouillon op smaak met de vissaus.

Stap 5

Strooi aan tafel de pinda’s over de soep.

Voedingswaarde p.p.:

Recept: 415 kcal, 14 g Eiwit, 50 g Koolhydraten, 16 g Vet, 2 g Verzadigd Vet, 8 g Vezels

Ladyline heeft iedere week heerlijke slanke recepten met vaak groenten van het seizoen. 

Tags: