Snel afvallen met een crashdieet | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Gepubliceerd op: 04 oktober 2019

Wie snel wil afvallen, kiest het beste de makkelijkste weg: zo weinig mogelijk eten en de kilo’s vliegen eraf. Tja, als het zo makkelijk was…

“Afvallen? Dan heb je een lange weg te gaan”

Een vergelijkbare kop plaatste NRC.nl onlangs boven een artikel. Wellicht niet de meest aantrekkelijke, positieve titel. Dan spreekt ‘Snel afvallen met een crashdieet’ natuurlijk meer aan. Wie wil afvallen, op een gezonde manier, waarbij de leefstijl goed vol te houden is, met als gevolg blijvend resultaat, die kan zich beter niet op het pad van een crashdieet begeven.

Deze laatste zin is best lang. Dat maakt al duidelijk dat afvallen geen makkie is. Tenminste, op de juiste manier. Die vol te houden is, je energie geeft en je ook nog laat genieten. De lange weg die hierboven gesuggereerd wordt, willen wij bij Ladyline dan ook liever zo stellen:

Afvallen? Dat vereist discipline, geloof in jezelf én positiviteit

Laten we dit eens uitleggen.

Discipline: een crashdieet doet heel even wonderen. Daarna kom je weer aan. Wie ’te dik’ is, heeft heus niet altijd een gebrek aan discipline. Vaak zit het probleem eerder in de omgeving, het geconfronteerd worden met teveel lekkers en zo niet gemotiveerd blijven om een bewust gezondere leefstijl te behouden.

Geloof in jezelf: jij bent degene die het moet doen. Die de knop om moet zetten. Je doet het ook voor jezelf. Jij zal de voordelen van de leefstijlverandering als beste voelen. Geloof in jezelf en wees positief.

Positiviteit: een verandering kan niet van de ene op de andere dag perfect verlopen. Soms heb je een kleine terugval. Of je trapt weer in de val van verleiding. Geen vrouw overboord! Pak de draad weer op en straf jezelf niet.

Een BMI hoger dan 30, maar (nog) geen klachten

Dat was in het bewuste NRC artikel ook te lezen. Men volgde 4 personen die al van jongs af aan overgewicht hadden. Een BMI van 30 tot 50, maar desondanks zelf niet het beeld ‘Ik ben ziek’. Er waren nog geen klachten. Hun ervaringen toonden aan dat er vaak veel in de weg komt te staan om af te vallen. Het komt dan ook niet alleen aan op wilskracht. Want die wordt nogal vaak op de proef gesteld. En als je nog niet sterk in je schoenen staat ten aanzien van je gewenste levensstijl, dan bezwijk je voor de verleiding. Vaker dan je lief is.

We citeren nog even een passage uit het NRC artikel:
“Hun ervaringen laten zien dat het zonder wilskracht niet lukt, maar dat wilskracht alleen niet genoeg is. Er staat van alles in de weg om een dieet van kaasbroodjes, chips en magnetronmaaltijden om te buigen naar een gezond eetpatroon. Diep ingesleten gewoontes, geen tijd om te koken, misleiding in de supermarkt, onregelmatig werk, een gezin dat niet meedoet.”

Wij begrijpen dat het niet zo makkelijk is

Hoe fijn is het dan dat je bij Ladyline coaches vindt die jou begrijpen. Die weten waar je tegenaan loopt. En met hun kennis, bijscholingen en ervaring samen met jou de manier vinden die bij jou past. En voor jou werkt.

Dat je bij ons op afspraak komt, het staat dus al in je agenda gepland, maakt het alleen maar tot een betere stok achter de deur. We helpen je de discipline te behouden. Niet alleen met de afspraken. Ook door je aan te leren dat een gezond voedingspatroon gewoon lekker kan zijn. Dat je ook af en toe even uit de bocht mag vliegen. Een keertje ‘vallen’ is niet erg, als je maar weet hoe je weer opstapt. Hoe je de draad weer oppakt.

Ladyline
Onze werkwijze zorgt ervoor dat je in een prettige omgeving stap voor stap werkt aan je figuur en gewicht.

Welke risico’s zitten er aan obesitas?

Voordat we de risico’s benoemen, citeren we Liesbeth van Rossum, die als internist-endocrinoloog in het Rotterdamse Erasmus MC veel patiënten met gecompliceerde problemen ziet: „Ik snap heel goed hoe moeilijk het is om gezonde keuzes te maken. Je neemt, bewust en onbewust, ruim tweehonderd voedselbeslissingen per dag.” Juist daarom is het zo belangrijk dat gezond de normale keuze wordt. „Nu is ongezond de standaard. Veel mensen hebben geen idee dat sinaasappelsap vol suiker zit.”

Aan dit ongezonde gedrag, met obesitas als gevolg, kleven enorme risico’s. Vaak komen deze pas aan de oppervlakte als het kwaad al is geschied. Denk aan diabetes type 2 (suikerziekte), hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en kanker.

Deze gezondheidsrisico’s zijn dan ook vaak niet de reden waarom iemand met afvallen gaat beginnen. Meer energie krijgen, geen buikpijn meer willen, af komen van dat opgeblazen gevoel, geen hoofdpijn meer willen, weer lekker in je vel kunnen zitten, weer zelfvertrouwen hebben, gezond en vitaal de pensioengerechtigde leeftijd passeren, met kinderen en kleinkinderen mee kunnen spelen, of goed in de vliegtuigstoel passen. Dat zijn redenen die je in de praktijk wél hoort. Wij ook.

De oplossing is de weg van geleidelijk en gestaag afvallen

Zoals het artikel van NRC’s Martine Kamsma al schetst: “Anders dan een crashdieet is leefstijlverandering een lange weg zonder slotakkoord en applaus.” Zo is het maar net! Maar dan wel positief.

Die leefstijlverandering, wanneer deze ‘langzaam maar zeker’ gaat, geeft een heerlijk gevoel, maakt net zo verslaafd als zoetigheid. En dat lekkere gevoel dat je hebt, omdat je merkt dat je écht de controle en regie hebt over je figuur en gewicht, dat maakt je trots. Zelfverzekerd. Dat straal je uit.

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden om succesvol af te slanken? Bekijk dan eens de pagina ‘Waar ga jij mee aan de slag’, op de Ladyline website. Wanneer je de stap nu wilt zetten en niet meer wilt uitstellen, reserveer dan een vrijblijvend advies op maat gesprek bij een van de Ladyline vestigingen. Je vindt ons in Apeldoorn, Ede, Deventer, Helmond, Hoensbroek, Landgraaf, Maastricht, Sittard, Valkenswaard en Veldhoven.