Stofwisseling | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Hoe werkt het?

Gepubliceerd op: 11 december 2015

Stofwisseling… Ik heb vast een trage stofwisseling…. En volgens mijn de meeste vriendinnen om mij heen ook. Bijna allemaal een maatje te veel.

Maar hoe werkt het eigenlijk?

Je hebt constant energie nodig. Of je nu in rust bent of wanneer je druk in de tuin aan het werk bent of een marathon loopt. Altijd vraagt het lichaam om energie.

Een groot deel (60-75%) van je energiebehoefte wordt bepaald door de ruststofwisseling. Daarnaast bepalen sport en bewegen en de thermogenese hoeveel energie jij nodig hebt.

De ruststofwisseling wordt vooral bepaald door de hoeveelheid vetvrije massa. Hoe weet je nu hoeveel vetvrije massa je hebt? Bij Ladyline wordt dit bepaald met de Tanita weegschaal. Deze bepaald aan de hand van elektroden de lichaamssamenstelling. Wanneer je veel vetvrije massa hebt, dan heb je een hoge ruststofwisseling. Door krachttraining wordt de hoeveelheid spiermassa en daardoor vetvrije massa vergroot. Door veroudering neemt de hoeveelheid vetvrije massa (spiermassa) af.

Naast de ruststofwisseling wordt de energiebehoefte ook bepaald door sporten en bewegen. In rust dragen de spieren maar ongeveer 20% in het totale energiegebruik. Bij sporten en bewegen dragen de spieren maar liefst 80% of meer bij aan het totale energieverbruik.

Ook voeding verhoogt je caloriebehoefte. De vertering, opname en stofwisseling van ingenomen voeding verhoogt ook de stofwisseling en dus de caloriebehoefte. Dit wordt ook wel thermogenese genoemd. Vooral wanneer je een vezelrijke en eiwitrijke voeding gebruikt, zal de stofwisseling aanzienlijk stijgen.

Wat ik nu ga doen om mijn ruststofwisseling te verhogen?

Vanaf nu staat er op mijn menu: veel groente, fruit, volkoren producten, magere melkproducten en vleessoorten. En naast het vezelrijke en eiwitrijke menu ga ik krachttraining doen en zorg ik dat ik dagelijks voldoende beweging heb. En wat is jouw plan?

Heb jij hulp nodig? Neem dan vandaag nog contact op met een van de Ladyline coaches.

Tags: , ,