We love maïs & you? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Ideale snack voor de bewuste lekkerbek

Gepubliceerd op: 07 juli 2017

Jij hebt vast ook weleens maïs gegeten. Geroosterd op de barbecue, verstopt in een taco of gewoon uit het vuistje: wij houden van maïs.

Met zijn zoete smaak is maïs de ideale snack voor de bewuste lekkerbek. Een kolf neem je makkelijk mee onderweg, maar gepoft is het natuurlijk ook heerlijk.

Maïs is een graansoort, maar in de winkel vind je hem op de groenteafdeling. De korrels bevatten veel voedingsvezels en ook relatief veel koolhydraten, vandaar de zoete smaak.

Koop je verse maïs? Wanneer je ze goed verpakt in folie, kan je ze een dag of drie in de koelkast bewaren. Verwijder voor gebruik de bladeren en draadjes en snijd de onderkant eraf. Was de maïs en kook de kolven tot de korrels donkergeel zijn. Doe geen zout bij het water, dat maakt de korrels hard. Vervolgens kun je de maïs nog bakken of roosteren op een barbecue.

Een heerlijk recept: Maiskolf met citroenboter

Benodigdheden voor 4 personen

    • 4 maïskolven
    • 40 g halfvolle boter
    • ½ citroen
    • 4 sprieten bieslook, klein geknipt

Bereiden

Stap 1

Verwijder van de maïskolven de bladeren en trek de draden er af. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de maïs in 12-14 min. gaar. Houd eventueel de kolven onder water door er een schoteltje op te leggen. Maak met een vork een maïskorrel los om te controleren of de maïs gaar is.

Stap 2

Roer de boter zacht. Rasp wat van de schil van de schoon geboende citroen en pers de citroen uit. Meng de geraspte citroenschil, wat citroensap, de bieslook en wat peper door de boter.

Stap 3

Rooster de maïskolven op de barbecue in ca. 5 min. bruin.

Stap 4

Geef de citroenboter bij de maïs.

Stap 5

Lekker met tosti tortilla en tomatensalade. Hiervoor heb je nodig: 8 tortilla’s (a 30 g), 120 g geraspte 30+ kaas, 6 tomaten, bieslook en azijn. 

Voedingswaarde p.p.:

Recept: 135 kcal, 2 g Eiwit, 10 g Koolhydraten, 9 g Vet, 5 g Verzadigd Vet, 2 g Vezels
Menu: 435 kcal, 17 g Eiwit, 45 g Koolhydraten, 19 g Vet, 10 g Verzadigd Vet, 5 g Vezels

Ladyline heeft iedere week  heerlijke slanke recepten. 

Tags: