Wie beweegt, die leeft | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Geen excuus meer om niet te bewegen

Gepubliceerd op: 30 september 2016

We kunnen het ons gelukkig heel gemakkelijk maken. Geautomatiseerd wassen en afwassen, boodschappen doen met de auto, van en naar het werk met gemotoriseerd vervoer. Een weelde, maar voelen we ons er werkelijk zo goed bij?

Ons lichaam is gemaakt om te gebruiken. Onze spieren, hart en longen worden beter naarmate we ze vaker gebruiken. Een auto slijt als deze wordt gebruikt, terwijl een menselijk lichaam bij regelmatig gebruik beter en langer goed gaat en blijft functioneren. Dankzij meer beweging worden oude cellen vervangen door ‘betere’ nieuwe.

Energie

Voor het bewegen van ons lichaam is energie nodig. Hoe meer wij ons eigen lichaam op eigen kracht verplaatsen, des te hoger is de verbranding. Dit betekent dat je bij veel beweging meer kunt eten zonder dik te worden.

Van nature is een mens het best in balans als er tenminste één uur per dag wordt gesport of aan andere vormen van intensieve lichamelijke arbeid wordt gedaan. De eetlust en de caloriebehoefte zijn dan beter op elkaar afgestemd.

Actief bezig zijn

Dankzij activiteiten en sportbeoefening blijf je niet alleen van ‘binnen’ langer jong, maar blijft ook de ‘buitenkant’ langer en beter in model. Met andere woorden: als je actief ouder wordt, verslapt het figuur minder snel. Ook heb je minder last van het plotseling dikker worden na je veertigste.

Kortom: door actief te blijven voel je je jonger en zie je er jonger uit.

Heb je iemand nodig om voor jou een bewegingsschema op te zetten?
Neem dan eens contact op met een van onze personal coaches. Zij geven jou graag een advies op maat.

Tags: , ,