Het is kerstvakantie: neem even een pauze!

Even helemaal opladen, genieten en ontspannen

Gepubliceerd op: 20 december 2017

De kerstvakantie is begonnen en dat betekent dat we allemaal even pauze mogen nemen. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Om weer helemaal op te laden is het belangrijk om lekker te genieten en te ontspannen als gezin. Hoe zorg jij ervoor? In deze blog vind je een aantal activiteiten die je kunt gaan doen in de kerstvakantie.

Want samen zijn, zoals bijvoorbeeld samen eten als gezin, versterkt de band tussen familieleden. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen, zo publiceerde ook famme.nl. Eet jij altijd samen? En heb je voldoende quality time met je gezin?

Met deze leuke tips tijdens de kerstvakantie maak je er met z’n allen een feestje van (ook als het slecht weer is)!

Wandelen: lekker naar buiten

In ons blog over bewust genieten in de decembermaand, dat je hier vindt, hadden we het al eerder over de voordelen van wandelen; zo wordt je humeur er beter van en het is goed voor de lijn (nice!).

Op de website van de ANWB vonden we een aantal leuke tips om wandelen met kinderen leuk te maken. Betrek je kinderen bijvoorbeeld met kaartlezen of laat ze bepalen wanneer er een pauze wordt ingelast. En ken je ‘geocachen’ al? Al wandelend ga je op zoek naar een schat. Via de website van Geochacing kun je de app downloaden en een route bij jou in de buurt uitzoeken!

Ga erop uit!

Met de kerstdagen zit je met familie bij elkaar en staat eten centraal. Wat is er dan leuker om op Tweede Kerstdag erop uit te gaan en bijvoorbeeld een kerstspeurtocht te gaan doen?
In Vught wordt bijvoorbeeld op 26 december een kerstspeurtocht met midgetgolf georganiseerd, je vindt meer informatie hierover op de website van Uitzinnig

Dit gebeurt op meer plekken. Misschien ook wel bij jou in de buurt?! Het NRC kondigde op haar website een kerstspeurtocht aan in het Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Van 11 december t/m 6 januari leer je samen met je kinderen hier van alles over Kerstmis, de natuur en over dieren in de wintertijd. 

Ben je op zoek naar meer van dit soort activiteiten bij jou in de omgeving? Bekijk dan ook de websites van:

Daar vind je de activiteiten per regio.

 

Actieve spelletjes

Allemaal leuk en aardig, die buitenactiviteiten. Maar wat doe je als het in de kerstvakantie slecht weer is? Want in de regen wandelen, daar maak je je kinderen ook niet blij mee.. Wat dacht je van actieve spelletjes zoals Twister, touwtjespringen, tikkertje spelen?
Maar je kunt ook de kado’s uitpakken eens anders aanpakken. Denk aan een dobbelspel waarbij je bijvoorbeeld eerst de trap op en neer moet rennen voordat je je cadeau mag uitpakken.
Wat dacht je van met je kinderen iets lekkers bakken of koken? Op de site van het Voedingscentrum vind je een handig artikel met een overzicht waarmee je kunt zien wat je je kind op welke leeftijd kunt laten doen.
En daarna met een kop thee of warme chocomel het lekkers samen opeten!

 

Spelletjes

Samen spelletjes doen: actief of zoals hier

Gezelligheid binnen

Je kunt in plaats van actieve spelletjes of activiteiten natuurlijk ook de chillmodus (en Netflix!) aanzetten. Daar is het vakantie voor! Maak het binnen gezellig en kijk een leuke kerstfilm met een warme chocolademelk en zelfgebakken lekkers.

Maar je kunt ook creatief bezig zijn, denk aan kleuren of knutselen.Tegenwoordig bestaan er ook veel kleurboeken of creatieve boeken voor volwassenen. Of maak samen met je kinderen een kijkdoos of een ander knutselproject. Om hier inspiratie voor op te doen kun je Pinterest raadplegen.

kerstmis

Knutselen, vouwen… genoeg om samen te doen met kerst!

Houd ons blog in de gaten!

Heb je behoefte aan meer tips, zoals een goede voorbereiding voor de kerstdagen en Oud & Nieuw? En hoe je weer in die gezonde flow komt na de feestdagen? Houd dan onze Facebookpagina en website in de gaten. 

Tip: zet jouw mindset alvast in de juiste modus: boek jouw gratis adviesgesprek bij een Ladyline filiaal in jouw omgeving en begin 2018 beter dan ooit!

 

Tags: , , ,