Heb jij goede voornemens voor 2016? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Afvallen?

Gepubliceerd op: 25 december 2015

Het nieuwe jaar komt er aan en dat betekent voor veel mensen een frisse start en dus goede voornemens. Maar liefst vier van de vijf Nederlanders blijkt het jaar met een goed voornemen te beginnen. Grote kans dat jij dus ook een goed voornemen hebt!

38 procent van de goede voornemens is te scharen onder afvallen. Gewichtsverlies is daarmee veruit het populairste goede voornemen. Maar hoe groot is de kans dat je jouw goede voornemen ook daadwerkelijk haalt? Slechts 8 procent van de mensen rondt zijn goede voornemen met succes af. 92 procent faalt dus. Een kwart van de mensen haalt überhaupt het eind van de eerste week niet. In sommige gevallen verergert de situatie zelfs ten opzichte van het jaar ervoor.

De kans dat jouw goede voornemen mislukt is omdat jij een voornemen hebt gekozen op basis ‘wat moet’. Je moet van jezelf afvallen, stoppen met roken of gezonder eten. Allemaal voornemens die gebaseerd zijn op een lovenswaardig einddoel, maar uiteindelijk voelen als een verplichting. Een verplichting die aan het eind van een lange werkdag moeilijk is op te brengen.

Helpt het goede voornemen om jouw dromen te verwezenlijken? Of helpt het goede voornemen om het beste uit jezelf te halen? Uiteindelijk is een intrinsieke motivatie als ‘leuk vinden’ de beste motivator. Vervolgens kies je tussenstappen die je daartoe begeleiden.

Hoe haal je dan toch die ‘moetjes’? Hoe motiveer je jezelf om dingen te doen die nodig zijn? Garanties zijn er niet, maar je kunt een paar dingen doen om de kans van slagen te vergroten. Bijvoorbeeld:

  • Doe het samen. Ga samen afvallen. Dat is niet alleen gezelliger, de verleiding om een zak chips open te trekken is dan ook kleiner.
  • Werk met super-concrete minidoelen. Het is gemakkelijk om te zeggen ‘ik wil afvallen’, maar moeilijker om vol te houden. Want wanneer ben je goed bezig? Wees concreet, en zoek de kleinst mogelijke stap die je regelmatig kunt doen om jouw einddoel te realiseren. Zo wordt jouw goede voornemen een klein actiepunt op jouw dagelijkse to-do list.

Staat ook voor 2016 gewichtsverlies weer boven aan jouw lijstje met goede voornemens? En wil je dat dit goede voornemen deze keer wél slaagt? Neem dan vandaag nog contact op met een Ladyline vestiging bij jouw in de buurt.

Met heel veel ‘lotgenoten’ ga je aan de slag om jouw doel ‘gewichtsverlies’ te halen. Je doet het niet alleen, je wordt geholpen en geadviseerd door de Ladyline Coaches, maar wordt ook gesteund door al die andere vrouwen die hetzelfde voornemen hebben. Gewichtsverlies behalen, maar vooral ook behouden.

Tags: ,