Dinnerparty | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Tips om het feest compleet te maken.

Gepubliceerd op: 26 augustus 2016

Het weekend staat weer voor de deur. Tijd om te genieten, of dat nu op de bank is met een filmpje of aan tafel met familie of vrienden. Misschien heb je wel een etentje gepland? Laat die visite maar komen, met deze tips houd je je hoofd koel.

  • Voorbereiding

Hoe meer je nog in de keuken moet doen, hoe minder je bij je gasten kunt zijn. Kies daarom voor gerechten die je van te voren klaar kunt maken. Zijn je gasten er, dan zet je de gerechten in de oven of haal je het dessert uit de vriezer en klaar ben je!

  • Hapjesparade

Wees realistisch en maak niet te veel. Kies je als hoofdgerecht voor een tafel vol hapjes, dan hebben je gasten minder behoefte aan een voor- of nagerecht. Toch een toetje? Houdt het simpel en kies voor koffie met chocolade, een luchtig gebakje of een frisse sorbet.

  • Wijn

Dé wijnvuistregel? Rood bij vlees en wit bij vis. Populaire blauwe druiven zijn: de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Witte druiven zijn: de chardonnay, sauvignon blanc en riesling. Belangrijk is de temperatuur van je wijn. Rode wijn kun je het best drinken op 18 °C, licht rode wijnen tussen 12 en 15 °C en witte wijn tussen de 10 en 12 °C. Zoete wijn moet je nog koeler drinken.

  • De keuze is reuze

Zeker weten dat je iets kookt wat iedereen lust? Maak schalen en schotels vol gevarieerde hapjes: met en zonder vis, pittig en zacht, wat vegetarische en kaasvrije gerechten. Zo hoeven je gasten niet te zeggen: ‘Daar eh, houd ik niet zo van.’

  • Nog meer sfeer

Mooie decoratie zorgt meteen voor een goede sfeer aan tafel. En het goede nieuws is: daar hoef je echt niet veel geld aan uit te geven. Versier bijvoorbeeld oude jampotten met lint en gebruik ze als waxinelichthouders of vazen. Een lege wijnfles doet het prima als vaas of kandelaar. Als finishing touch kun je persoonlijke bedankkaartjes voor je gasten maken, die je meegeeft als ze naar huis gaan.

Heb je nog hulp nodig bij wat je moeten koken? Kijk eens bij onze slanke en heerlijke recepten.

Tags: ,