Gebruik jij het Eetmaatje? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Handig in gebruik

Gepubliceerd op: 26 mei 2017

Het Eetmaatje is sinds 1 mei verkrijgbaar in 200 SSK-supermarkten. Met deze maatbeker kun je eenvoudig porties pasta, rijst en couscous afwegen. Zo kook je precies op maat en help je voedselverspilling voorkomen. 

Je krijgt hem gratis bij aankoop van pasta, rijst of couscous (zolang de voorraad strekt). Het Eetmaatje is ook verkrijgbaar in de webshop van het Voedingscentrum (tegen betaling van verzendkosten).

Hoe gebruik je het Eetmaatje? 

Het Eetmaatje is heel handig in gebruik. De schaal op de beker is weergegeven in porties. Er staat bijvoorbeeld geen ’75 gram’ op maar ‘1 persoon’. Dit maakt het makkelijker om de juiste portiegrootte per persoon te koken. Bij rijst en pasta is het normaal gesproken wat lastiger om de juiste hoeveelheden in te schatten. Dat komt omdat het uitzet en zwaarder wordt bij het koken. Rijst en pasta worden ruim 2 keer zo groot. Met het Eetmaatje kook je precies genoeg.

Waarom zou ik het Eetmaatje gebruiken?

Door het Eetmaatje te gebruiken, kook je makkelijker de juiste hoeveelheden. Je houdt minder snel rijst, pasta en couscous over en gooit zo minder snel eten weg. Daarmee voorkom je voedselverspilling en spaar je geld uit. Omdat je op maat kookt, eet je ook niet zo snel te veel. Kortom: het Eetmaatje gebruiken is goed voor je gezondheid, je portemonnee én het milieu.

Tags: , ,