De gevolgen van slechte voeding | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Start nu met gezonde voeding

Gepubliceerd op: 22 september 2017

Hebben jullie het ook gelezen vorige week, op nu.nl? “Een op de vijf doden is gevolg van slechte voeding”.

Goed dat je gestart bent met een gezonder leven en gezonder voeding!! Want liefst een op de vijf doden is het gevolg van slechte voeding!! Dat is niet mis.

Wereldwijd wordt een eetpatroon, dat onder meer bestaat uit weinig volkoren granen, groente, fruit en veel zout, gezien als een van de grootste doodsoorzaken. 

Dat blijkt uit het grootschalige en doorlopende Global Burden of Disease-onderzoek, dat data over gezondheid verzamelt uit elk land ter wereld. In het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet is een aantal verschillende papers gepubliceerd met daarin conclusies over de gemiddelde levensverwachting en de meest voorkomende risicofactoren op dood en ziekte.

Een slecht voedingspatroon is na roken de grootste risicofactor op overlijden, blijkt uit het onderzoek. Daarbij houden andere risicofactoren, waaronder diabetes en hoge bloeddruk, verband met een slecht eetpatroon. 72 procent van de sterfgevallen wordt veroorzaakt door niet-overdraagbare ziekten, waarbij overgewicht tot een van de grootste risicofactoren behoort.

Levensverwachting

Ook komt uit het onderzoek naar voren dat mensen gemiddeld langer leven. In 2016 was de levensverwachting voor vrouwen 75,3 jaar en mannen werden wereldwijd gezien gemiddeld 69,8 jaar oud. In Japan worden de mensen gemiddeld het oudst, personen bereiken in dit land gemiddeld de leeftijd van 84 jaar. In de Centraal-Afrikaanse Republiek is de levensverwachting het minst hoog met 50 jaar.

Ziekte en overgewicht

Wel zijn mensen gemiddeld langer (ernstig) ziek, waarbij de ziekte vaak verband houdt met overgewicht. Ook depressie komt in bijna alle landen veel voor.

Daarnaast zijn er in 2016 voor het eerst minder dan vijf miljoen kinderen jonger dan vijf jaar gestorven. In 1990 waren dit er nog elf miljoen. Vaccinaties, minder armoede en verbeterde watervoorzieningen hebben hier mede toe geleid.

Zoals ik eerder al zei, goed dus dat je besloten hebt om gezonder te gaan leven!

De  Ladyline coaches willen je graag meer vertellen over het maken van gezonde keuzes. Maak eens een vrijblijvende afspraak. 

Tags: , , ,