Gezond snoepen | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Wat betekent dat voor jou?

Gepubliceerd op: 29 januari 2016

Natuurlijk, we weten allemaal dat je als snack voor tussendoor het beste fruit en groente kunt nemen. Het zorgt niet alleen voor minder suiker en meer vitamines, maar ook meer vezels en daardoor heb je minder trek in een andere snack. Maar soms heb je wel eens zin in iets anders dan het gezonde fruit, maar je wilt ook niet teveel aankomen.

Met groente en fruit zit je altijd goed. Neem stukjes komkommer, wortel, radijs of tomaat en maak ze extra lekker met een magere dip. Ook lekker: een halve avocado met wat versgemalen peper. Of een handje ongebrande en ongezouten noten, want die bevatten onverzadigde vetten en leveren ijzer en vitamine B en E.

Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan.

Hieronder volgen een paar ideetjes:

Cranberry-pruimen-notenreep (6 porties)

Maal 20 gedroogde pruimen zonder pit 1 min. in de keukenmachine tot een bal ontstaat. Schep in een kom en meng met 5 el ontbijtgranen noten en zaden (pak 500 g, Eat Natural), 1 el lijnzaadolie, ½ tl gemalen kaneel en 3 el cranberry’s. Kneed tot een samenhangend geheel en vorm er een rechthoek van 18 x 10 cm van. Snijd in 6 repen, bestrooi met 3 el sesamzaad en wikkel in bakpapier. Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast. Bewaar de repen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.

Havermout mugcake (1 portie)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop een ei met 2 el amandelmelk los in een kom. Prak een banaan en meng deze door het eimengsel. Voeg 15 g havermout, 1 el kaneel, een snufje zout en een handjevol rozijnen toe en roer alles goed door elkaar. Doe het beslag in een grote mok of in 2 kopjes van aardewerk (porselein). Bak de mugcake 30 minuten in de oven tot hij mooi en gerezen is. (Of 2 minuten in de magnetron, op circa 900 watt).

Pistachekoekjes (16 koekjes)

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng 300 g amandelmeel met 150 g honing in een kom. Voeg 50 g pistachenoten, 50 g gedroogde cranberry’s, 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen kruidnagel, 1 tl gemalen kardemom, 1 tl gemalen nootmuskaat, 1 tl bakpoeder en een ½ tl zeezout toe en meng goed door elkaar. Vorm van het deeg 16 ronde koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ca. 15 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Pure verwennerij!

Tags: ,