Hoe beheer jij de voorraad? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Binnen handbereik?

Gepubliceerd op: 14 oktober 2016

Als je continu eten binnen handbereik hebt, moet je ook continu de beslissing nemen of je het wel of niet opeet. Al die beslissingen leiden tot mentale moeheid, en dat er dan een moment komt waarop je gemakkelijk voor de bijl gaat. 

Per dag neem je gemiddeld meer dan 200 beslissingen. Dat gaat niet alleen om wát je eet, maar ook waar, hoeveel en wanneer. Waarschijnlijk besef je niet eens dat je zo vaak een eetbeslissing neemt.

Uit het zicht

Maak het voor jezelf gemakkelijker door eten niet in het zicht en buiten handbereik te bewaren. Eten bewaren doe je in de koelkast of in de voorraadkast en niet op het aanrecht of in een open kast.

Onderzoek

Een onderzoek bij Amerikaanse secretaresses toont aan dat we minder eten als het minder zichtbaar en buiten handbereik bewaren. De secretaresses kregen een paar weken lang een doos met chocolaatjes in hun kantoor. Soms was dit een doos met een doorzichtige deksel waardoor ze de chocolaatjes goed konden zien, soms was dit een andere deksel waardoor de chocolaatjes niet zichtbaar waren. Ook stond de doos soms op hun bureau en dan weer twee meter daar vandaan. Op dagen dat er een doos met doorzichtige deksel stond aten ze meer chocolaatjes en ook aten ze meer chocolaatjes op dagen dat die op hun bureau stond.

Of je het eten daadwerkelijk ziet en of je er wel of niet voor moet opstaan, heeft dus invloed op de hoeveelheid die je eet.

Ook het uitleggen van deze “eetbeslissingen” vallen onder de Mind Balance methode van Ladyline.
Laat de methode eens vrijblijvend uitleggen door een van onze coaches.

Tags: , , , ,