Normaal eten | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Hoe doe je dat?

Gepubliceerd op: 27 mei 2016

Ik ben de laatste 2 jaar denk ik zo’n 10 kg aangekomen. En die kilo’s moeten er weer af. Maar nu moet ik weer normaal gaan eten? Wat is dat? Maar vooral: Hoe doe ik dat?

Vaak maak je allerlei rare keuzes als je wilt afvallen. De dag wordt van begin tot eind onder handen genomen. Ontbijt moet kleiner, warme maaltijd gezonder, tussendoortjes minder calorierijk. Allemaal aanpassingen om al die vervelende en overbodige calorieën uit het menu te schrappen. Maar is dat eigenlijk wel nodig?

Waarom weeg je meer

Stel je bent bijvoorbeeld zwaar geworden door het snacken ’s avonds voor de tv, waarom zou dan je boterham met pindakaas bij het ontbijt moeten plaats maken voor een kom magere yoghurt? Is het dan niet voldoende om alleen het moment in de avond aan te pakken, want daar komen de extra kilo’s vandaan.

Of het zijn de koekjes bij de koffie. Je moet dan afleren te veel koekjes te eten. Je verhelpt het probleem niet door de lunch te vervangen door een maaltijdreep.

Je kan op een verjaardag dus ook best wel een stuk taart nemen als je te zwaar bent geworden van het stiekeme snoepen in je eigen keuken.

De oorzaak aanpakken

Dus ga nu niet zo maar alle calorieën schrappen en alle eetgewoonten veranderen, maar pak de oorzaak van je overgewicht aan. Het doel is niet een perfecte eter te worden maar voor eens en altijd je foute eetgewoonten af te leren.

De Ladyline Coach is dé persoon om jou hierbij te helpen. Samen denk je terug aan een periode waarin je meer tevreden was over je gewicht en eetpatroon. Wat was er toen anders? Dat klinkt makkelijk, maar dat is het niet altijd. Vaak is het een optelsom van een aantal op zichzelf relatief onschuldig ogende dingen. Wanneer je al jaren op een bepaalde manier eet, is het misschien moeilijk om te zien dat dat eigenlijk helemaal niet zulk ‘normaal’ gedrag is.

Een eetdagboek bijhouden kan je helpen bewust te worden van je eetgedrag. Schrijf eens een aantal dagen alles op wat je in je mond stopt. Tot aan het kleinste dropje toe. Noteer ook de situatie waarin je je bevindt als je dat doet en hoe je je voelt of wat je denkt.

Soms zijn eetgewoonten zo ingesleten dat je je er niet eens meer goed bewust van bent. Het gaat automatisch mis en je staat er niet meer bij stil.

Herken je bovenstaande en wil jij ook weer ‘normaal’ eten? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze coaches.

Tags: , , ,