Pepernoten | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Te vroeg, of niet?

Gepubliceerd op: 11 september 2015

Het is inmiddels een sport geworden: welke supermarkt heeft als eerste pepernoten in de schappen liggen? In 2013 viel de eer te beurt aan de Jumbo in Groningen, in 2014 aan de Jumbo in Appingedam – waar het strooigoed in beide gevallen al in de laatste week van juli te verkrijgen was. Dit jaar is het de Jumbo aan de Hogekampspassage in Zwolle waar het sinterklaassnoepgoed voor het eerst te koop is.

 Het is net september… en daar zijn ze weer… Pepernoten… Hele discussies zijn er gaande. Is het niet veel te vroeg? De grootste supermarktketen van Nederland beloofde in 1999 producten zoals marsepein, kruidnoten en speculaaspoppen pas twee weken voor de intocht van Sinterklaas in de winkel te leggen. Maar sinds jaar en dag liggen de versnaperingen al vanaf september in de winkel.

En ik moet eerlijk zeggen, er zijn heel wat jaren geweest dat ik misschien wel één van de eerste was die de pepernoten in huis had. Ik kon er niet op wachten. De zomer was nog in volle gang en daar zat ik buiten in het zonnetje met een zak pepernoten.

De producten die in september bij Albert Heijn in de winkel liggen hebben nog geen Sint of Piet op de verpakking staan en maken onderdeel uit van het ‘herfstassortiment’. Jumbo heeft minder moeite om de traktaties van de Sint in de schappen te leggen. De officiële verkoop van strooigoed begon maandag 31 augustus. Jumbo beschouwt het Sinterklaasfeest als het leukste feest van het jaar. Op de verpakkingen zullen Sint en Piet gewoon te zien zijn. Lidl is relatief laat met het verkopen van snoepgoed gerelateerd aan Sinterklaas en begint pas in oktober. Als de herfst echt zijn intrede doet volgen daar ook Sint-gerelateerde seizoensartikelen.

Er zijn ook mensen die het liefst het hele jaar door genieten van pepernoten. Zij kunnen terecht bij ‘De winkel van de pepernotenfabriek’. ‘De winkels in Amsterdam en Haarlem zijn het hele jaar door open. In de winkel presenteert de fabriek ook de nieuwste trends op pepernotengebied zoals oer-pepernoten met onder meer steranijs, gember, kaneel en nootmuskaat en chocoladekruidnoten met smaken als yoghurt, stroopwafel en sinaasappel. Zo leuk! Bij de winkel van de pepernotenfabriek kunnen klanten kiezen uit meer dan 35 soorten pepernoten. Naast de bestaande pepernoten presenteert men ook de laatste trends zoals oer-pepernoten met steranijs, gember, kaneel, nootmuskaat en staartpeper. Ook zijn er diverse soorten chocoladekruidnoten met smaken als yoghurt, stroopwafel, truffel, sinaasappel en cappuccino. Tevens zijn er  gouden (!) pepernoten verkrijgbaar. Het uitgebreide pepernotenassortiment wordt aangevuld met andere traditionele producten zoals taai-taai en speculaaskoekjes. De pepernotenwinkel is het hele jaar geopend.

Wat doe jij als jij van de week in de supermarkt loopt en de pepernoten kijken jou aan? Laat je ze liggen of neem je ze mee naar huis? En als je ze mee naar huis neemt, kan je ze dan bewaren of moeten ze gelijk op?

De Ladyline Mind Balance helpt jou om de regie in handen te nemen. Mind Balance leert je te genieten zonder dat je je daarna schuldig voelt. Waarom een zak pepernoten nemen als een handje pepernoten ook kan?

Wat ik doe? Ik laat de pepernoten nog even lekker in de supermarkt liggen, maar als er ergens een schaaltje met pepernoten op tafel staat, dan zal ik er zeker een paar pakken en zal ik daar volop van genieten!

Tags: , ,