Wat is het beste ‘dieet’? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Geen.....maar pas je lifestyle aan....Mind Balance.

Gepubliceerd op: 14 januari 2016

Afvallen kan op veel manieren, maar ze zijn lang niet allemaal gezond en over langere tijd effectief. Atkins, Montignac, Voedselzandloper, Sonja Bakker, detoxen of het Oerdieet: als er één langdurig zou werken, dan was de rest niet nodig. Zo zie je: het wonderdieet bestaat helaas niet. Kies liever een verantwoord eetpatroon, waarbij je geleidelijk afvalt en toch alle voedingsstoffen binnen krijgt.

In een poging om de vraag ‘Wat is het beste ‘dieet’?’ te beantwoorden, hebben onderzoekers van Yale University de wetenschappelijke onderbouwing van bekende diëten op een rij gezet. Hun conclusie?

Koolhydraatarm is niet beter dan vetarm, vegetarisch niet beter dan laag-glykemisch en het oerdieet niet beter dan het mediterrane dieet.

Op basis van maar liefst 167 wetenschappelijke publicaties concludeerden de onderzoekers dat beste dieet wel bestaat.

Wat is het beste dieet?

Een voeding, bestaande uit minimaal bewerkte, natuurlijke producten is beslist gezond en ook nog eens duurzaam. Toevallig (of niet) is dit ook de gemeenschappelijke component van alle onderzochte diëten.

Volgens de Yale-onderzoekers kunnen we het beste kiezen voor écht eten, met nadruk op plantaardige producten als groenten, fruit, noten, zaden en volkoren granen. Als je kiest voor natuurlijke voedingsmiddelen, dan hoef je je geen zorgen te maken over vet, zout of vitamines.

Echt eten bevat als vanzelf de goede voedingsstoffen, zo stellen de onderzoekers.

Ladyline is, ondanks dat wij zeggen ‘alles mag en niets moet’, voorstander van een voeding die zo puur mogelijk is. Onze advies is: gebruik zo min mogelijk pakjes, potjes en kant-en-klaar producten. Kies zo vaak mogelijk voor onbewerkte producten. Heb jij hulp nodig bij het zo puur mogelijk maken van jouw eigen dagmenu? Neem dan vandaag nog contact op met een Ladyline Coach bij jou in de buurt.

Tags: , ,