Water is gezond en sexy | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Wat is jouw mening?

Gepubliceerd op: 27 oktober 2017

Misschien herken je het wel. Je bent gezellig uit eten. Een glaasje wijn erbij. Je vraagt de ober of je er een glas water bij kan krijgen. Gewoon kraanwater. Grote kans dat dat een meewarige blik oplevert van de bediening.

De rechter heeft bepaald dat restaurants niet verplicht zijn om kraanwater gratis te serveren. Maar de meeste durven hun klanten niet te weigeren. Maar ook de meeste klanten die uit eten gaan, willen niet als ‘kniepers’ te boek staan. Zij laten zich merkwater uit een flesje serveren, net zoals sporters en artiesten doen na een prestatie, trainers op de bank en mooie mannen en vrouwen in televisiereclames. En ik moet eerlijk zeggen, ik vraag ook eigenlijk altijd om merkwater.

Hoeveel vocht nodig

Water voorziet je lichaam net als andere dranken van vocht. Omdat water geen calorieën bevat, is het een goede dorstlesser. Het advies voor volwassenen is om per dag 1,5 tot 2 liter te drinken. Dit hoeft niet alleen water te zijn. Alle dranken tellen mee.

Het drinkwater uit de kraan is in Nederland van goede kwaliteit. Dagelijks zorgen de Nederlandse waterbedrijven voor 3 miljard liter zuiver, streng gecontroleerd en dus betrouwbaar drinkwater.

Kraanwater

Kraanwater is 30 tot 1.300 maal beter voor het milieu dan flessenwater en alle andere dranken uit de fles. Dat komt vooral doordat voor kraanwater helemaal geen verpakking nodig is. Vul dus je eigen flesje bij!

Water en afvallen

En nu wij het toch over water hebben. Ik hoor het zo vaak. “Ik val af want ik drink veel water.” Dat ligt er maar aan. Van water drinken op zich, daar val je niet van af. Veel water drinken en verder hetzelfde blijven eten en drinken, helpt niets. Water is wel een goede keuze om frisdrank en vruchtensappen mee te vervangen. Dat scheelt calorieën en draagt daardoor bij aan afvallen. Als je wilt afvallen, kies dan vooral voor water of thee en koffie zonder suiker.

Gezondere keuzes maken bij het eten en drinken is niet het enige dat je moet doen om af te vallen. Minder (anders) eten en meer bewegen zijn minstens zo belangrijk.

Een paar maten kleiner? Afrekenen met die ontsierende vetlaagjes? Zonder buiten adem te raken de trap weer op? Gezond gewicht zonder honger? Wij, de Ladyline coaches, helpen je graag je doel te bereiken.

Tags: , ,