Wel of niet een vitaminepil? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Wat denk jij?

Gepubliceerd op: 18 december 2015

Ik begin de dag met een sinaasappel, een ander met een vitamine C-tabletje. Maakt dat eigenlijk wat uit? Ik ben eens op onderzoek uitgegaan. Want tja, je hoort zo vaak dat je wel wat extra vitamines kan gebruiken. Lees hieronder mijn uitkomst.

Wat blijkt nu…. Theoretisch gezien kan je leven op alleen synthetische vitamines. Maar waarom zou je vrijwillig kiezen voor een berg pillen in plaats van een lekker en gevarieerd eetpatroon. Er zit meer in voeding dan alleen maar vitamines. Je neemt de voedingsstoffen veel geleidelijker op. En er is een grote sociale component. Veel natuurlijke producten zijn zo samengesteld dat alles mooi in balans binnenkomt. Zo hoef dus alleen maar gevarieerd te eten niets uit te rekenen.

Ook weet je bij een hoge inname van synthetische middelen niet wat de langetermijneffecten zouden zijn. Wat doet een vitaminepiek precies in je lichaam? Want neem je die pillen dan in de loop van de dag, verdeeld in porties, net zoals je maaltijden tot je neemt, of gooi je ze er ’s morgens op een nuchtere maag allemaal in, zodat het lichaam een enorme stoot vitamines krijgt te verwerken?

Met eten zal je ook niet snel te veel vitamines binnenkrijgen. Neem je supplementen, dan loop je dat risico wel.

Ik blijf dus gewoon in de buurt van de natuur, daar zijn de verhoudingen namelijk precies goed. Waarom zou je van voeding farma maken?

De meeste mensen zoals ik, hebben geen vitaminepillen nodig, want we krijgen al voldoende voedingsstoffen binnen door gevarieerd eten. Alleen speciale groepen die extra voedingsstoffen nodig hebben, zoals zwangere vrouwen (foliumzuur en vitamine D), jonge kinderen (vitamine D) en ouderen (vitamine D) hebben duidelijk baat bij gebruik van voedingssupplementen.

Twijfel jij nog of je wel of geen extra vitamines moet gaan slikken? De Ladyline Coach screent graag jouw voeding. Zorg je voor genoeg variatie, dan is de kans groot dat jij dat potje met pillen gewoon in het schap van drogisterij kan laten staan.

Tags: ,