Zo maak je de lekkerste smoothie | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Smullen in de zon!

Gepubliceerd op: 08 juli 2016

De zomer is in het land. En bij de zomer hoort een heerlijke smoothie. Een fruitsapje maken: het klinkt simpel. Toch kan het misgaan. Daarom: de vijf meest voorkomende problemen bij het maken van smoothies én de oplossingen.

1. Het overkomt jou waarschijnlijk ook wel eens, de smoothie is te dik. Dat is makkelijk op te lossen: voeg water of (magere) melk toe. Bedenk wel dat melk de smaak verandert, water niet.

 

2. Of juist het tegenovergestelde, het sapje is te waterig of niet romig genoeg. Je kunt dit oplossen door meer fruit toe te voegen, en dan het liefst ingevroren fruit. Bananen, ananas en mango maken je smoothie dikker. Om ‘m romiger te maken, kun je bijvoorbeeld notenboter, yoghurt, gekookte havermout of avocado toevoegen. Ook lekker gepureerde pompoen of zoete aardappel. Denk er wel aan, hoe meer je toevoegt, des te meer calorieën de smoothie bevat.

 

3. Je proeft even een slokje en denkt… deze smoothie is smaakloos. Voeg wat sinaasappelsap of citroensap toe. Liever iets scherpers? Ga dan voor geraspte gember of een scheutje appelazijn. Je kunt ook kaneel, kardemom, piment of vanille-extracten erbij doen.

 

4. Heb jij wel eens een vloeibare salade gedronken? Iets te scheutig geweest met groene bladgroenten, broccoli of wortelen? Giet er wat melk, banaan of ananas bij. Honing maakt je smoothie zoeter.

 

5. En misschien nog wel het ernstigste…. Er zitten klontjes in de smoothie!  Als er stukjes vast blijven zitten in je rietje, zijn de ingrediënten niet goed gemengd. Dit kan komen doordat je ze niet in de juiste volgorde in de blender doet. Giet eerst de vloeibare ingrediënten in de blender, daarna de lichte groente en fruit en als laatste de zware ingrediënten (zoals bevroren fruit). Zet de blender eerst in een lage stand en schakel langzaam naar een hogere.

Vanaf nu serveer jij de lekkerste smoothies!

Tags: ,