Zo voorkom je vakantiekilo's! | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Zorgeloos op reis.

Gepubliceerd op: 24 april 2015

Vakantie vieren, is fantastisch! Slenteren door smalle straatjes, zonnen op het strand en niet te vergeten, genieten van de lokale specialiteiten: Italiaans ijs, Franse wijnen, Spaanse paella en Luikse wafels. Maar wat baal je bij terugkomst van die vakantiekilo’s. Voorkom de extra kilo’s met onze tips!

Tip 1: Geniet met mate

Het is verleidelijk om na het eerste ijsje ook het tweede ijsje te verorberen. En iedere dag een extra portie frietjes te bestellen en het nooit het voorgerecht over te slaan. Maar je hoeft niet alles te proberen om te kunnen genieten, je kunt ook met mate genieten. Geniet van je eten door de smaak te proeven en niet door de hoeveelheid van het eten. Gun jezelf één ijsje per dag en kies af en toe ook voor een waterijsje in plaats van een Italiaans ijsje.

Tip 2: Trek er op uit

Ga er op uit. Leer niet alleen het bedje aan het zwembad kennen. Maar bezoek eens een leuke dorpje in de omgeving, fiets door de natuur en bezoek het plaatselijke marktje. Zo verbrand je de extra’s calorieën terwijl je de buurt verkent.

Tip 3: Drink voldoende water

Veel water drinken is altijd goed voor je lichaam, doordat het water afvalstoffen afvoert. Ben je in een warm land op vakantie dan is het helemaal van belang om veel te drinken. Probeer twee liter water per dag te drinken, zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt. Kies op een terras ook voor water in plaats van frisdrank.

Tip 4: Neem een duik

Heb je een zwembad in de buurt? Mooi, gebruik het ook! Trek iedere dag een paar baantjes voordat je gaat liggen op je strandstoel. Als je dit zo’n twintig tot dertig minuten doet, houd je je lichaam niet alleen lekker koel maar ook in vorm en heb je alweer wat calorieën verbrand voor de komende dag.

Tip 5: Beweging!

Naast de toerist uithangen en baantjes trekken in het zwembad, is het ook goed om wandelingen te maken. Dus is het strand twintig minuutjes lopen? Fijn, je kunt starten met je eerste wandeling! Het pleintje waar je lekker gaat dineren, tien minuutjes van je hotel of camping? Loop er lekker naar toe. Heb je kinderen? Wat is er leuker dan actieve spelletjes met ze te doen op het strand of in het zwembad.

Als je je aan deze tips houdt, is de kans groot dat je geen extra vakantiekilo’s mee terug neemt!

Wil je voor je vakantie nog een paar kilo kwijt? Onze coaches helpen je graag op weg! Klik hier om je eens vrijblijvend te laten informeren.

Tags: ,