Afvallen rond je vijftigste, dat vraagt om een andere aanpak

Een verhaal uit de praktijk: waarom Petra en Sandra Ladyline aanbevelen

Gepubliceerd op: 17 juli 2018

Petra is 53 jaar, getrouwd en moeder van een zoon die inmiddels uitgevlogen is. Ze is een bezige bij; heeft een leuke parttime baan bij de Gemeente en daarnaast veel hobby’s als; wandelen, schietsport, leren naaien, breien en haken. Een actief leven zou je zeggen. Dat klopt, maar toch vlogen de kilo’s er de afgelopen jaren aan.

“Als je rond de vijftig jaar bent, verandert er hormonaal het een en ander, maar ook mijn lichaam”, vertelt Petra.

Net als de meeste mensen heeft Petra verschillende diëten geprobeerd. Elke keer eindigde het weer in een teleurstelling, omdat het nooit een blijvend resultaat gaf. Toen ze wederom twaalf kilo was aangekomen en zich doodongelukkig voelde, was de maat echt vol.

Ze struinde internet af voor de juiste begeleiding om haar te helpen. Want inmiddels waren er knieklachten ontstaan, met als gevolg dat ze een jaar lang aan bed gekluisterd zat en zich slechts kon verplaatsen in een rolstoel. Na diverse operaties wilde ze weer gaan bewegen, maar hoe?  

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken, en contact opgenomen met Ladyline. Tijdens het intakegesprek werd mij al snel duidelijk dat het zeker mogelijk was om bepaalde oefeningen te doen in de warmtecabine. Dit leek mij een weldaad voor mijn gammele knietjes, en later bleek dat ook zo te zijn. Toen ze mij vertelde hoe je gewoon kunt blijven eten, als je inzicht hebt in je energieverbruik, werden mijn ogen pas echt geopend; je kunt dus blijvend afvallen met normale, gezonde voeding, zonder shakes of pilletjes!’

 

Toen wij Petra vroegen of ze Ladyline bij vriendinnen zou aanbevelen, vertelde ze dat ze haar collega en vriendin Sandra vrij snel heeft aanbevolen. Sandra is inmiddels ook succesvol aan het afvallen bij Ladyline. Ook Sandra spraken we: We zijn benieuwd naar je ervaringen!

 

‘Ik ben Sandra , 54 jaar en woon samen met mijn partner Anton. Ik heb een dochter en een kleinzoon en ben dus de collega en vriendin van Petra. Ik zie Petra natuurlijk een aantal keer in de week en zag haar enorme resultaat. Zelf had ik ook al verschillende pogingen ondernomen om af te vallen. Mijn kleding zat niet meer lekker en kon mezelf moeilijk motiveren om naar de sportschool te gaan. Ik ben in Augustus bij Ladyline begonnen, en sindsdien ben ik al veel kilo’s afgevallen. Ik zit heerlijk in mijn vel en mijn omgeving valt het ook op. Ze zeggen dat ik straal! Dat is zo fijn om te horen, dan ben ik echt trots op mezelf!’

 

Zonder de begeleiding van de coaches in de vestiging was het niet gelukt!

Als wij de dames vragen of Ladyline heeft bijgedragen aan hun resultaat, geven ze unaniem hetzelfde antwoord; “ Zonder deze begeleiding was het niet gelukt”! De methode van Ladyline werkt zo goed omdat je ten eerste een streefgewicht afspreekt en daar samen naartoe gaat werken. Petra vertelt dat het verschil in hoe zij zich voelt bijna niet samen te vatten is. Zoveel fitter en meer energie.

Het is natuurlijk ook een wereld van verschil voor je knieën als de overbelasting van 12 kilo extra wegvalt. Beiden voelen zich fitter maar ook zelfverzekerder. ‘Het is toch heerlijk als je weer leuke kleren kunt dragen, lekker shoppen en zelfs koken is weer leuk geworden’, lachen ze samen.

 

 

Compressietherapie als verwenmomentje

Vanwege de nodige knieoperaties had Petra nog steeds last van onrustige benen, doordat de doorbloeding rondom haar knie niet optimaal is. In overleg met het Ladyline team is Petra naast het sporten ook met compressietherapie gestart. ‘Buiten het feit dat het echt helpt, en ik zelfs weer goed kan slapen, is het ook een heerlijk verwen momentje voor mezelf’, aldus Petra.

Meer over compressietherapie lees je hier.

 

Hoe ervaren jullie het sporten in de warmte cabine en het voedingsadvies?

‘De warmte in de cabine doen mijn knieën erg goed. Daardoor kan ik de oefeningen goed uitvoeren’, laat Petra weten. Sandra beaamt dat ze de warmte erg prettig vindt, omdat het ook de vetverbranding extra aanspreekt. Een waarheid als een koe! Het voedingsadvies werkt voor beiden stimulerend.

Met een digitale eetmeter kun je gemakkelijk bijhouden hoeveel calorieën je die dag hebt genomen. Met boodschappen doen is het ook handig, soms weet je zelf even niet welke keuze te maken in de supermarkt bijvoorbeeld. Na verloop van tijd weet je zelf heel goed welke producten je het beste kunt kopen. En het mooie is dat je altijd bij de coaches terecht kunt voor advies en handige praktische tips.

Ladyline oefeningen

Niet alleen heel effectief, maar ook erg prettig voor de gewrichten

 

Als laatste wilden wij natuurlijk weten waaraan Petra en Sandra hun succesverhaal wijten

‘Allereerst aan het gehele Ladyline team en hun top begeleiding! Het vertrouwen wat ze in ons hadden, waardoor wij ons zelfvertrouwen terugkregen én het complete arrangement; de oefeningen in de warmtecabine, het voedingsadvies en ná afloop van het sporten lekker nagenieten in de ozoncabine. Zo is afvallen geen straf, maar juist leuk!

ozon-zuurstofcabine

Heerlijk ontspannen in de ozon-zuurstofcabine: je huid wordt er mooier van en het ondersteunt het afvalproces.

Daar sluiten wij ons graag bij aan! Petra en Sandra, bedankt voor het delen van jullie succesverhaal!

 

Wil jij ook weer lekker in je vel komen, net als Petra en Sandra?

Zet dan nu de eerste stap en reserveer een adviesgesprek voor jouw persoonlijke gezondheidsplan.