Ben je er klaar voor? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Afvallen....

Gepubliceerd op: 21 oktober 2016

Je kent ze wel, of misschien herken je jezelf er wel in… Mensen die regelmatig zeggen dat ze moeten afvallen en dat ze maandag weer gaan beginnen. Maar lang niet iedereen voert het voornemen ook uit of zet het langer dan een korte periode door. Misschien ben je al een fase verder en heb je besloten af te vallen, heb je een dieet van een diëtiste, of heb je een gezond kookboek gekocht. Er is vaak meer nodig.

Ladyline adviseert daarom eerst op de volgende dingen te letten: 

  • Heb je het plan om af te vallen met je arts doorgesproken? Dit is bijvoorbeeld belangrijk wanneer er bijvoorbeeld ook sprake is van diabetes.

 

  • Heb je een redelijk streefgewicht bepaald? Veel mensen starten met een verkeerd streefgewicht en raken daardoor al snel gefrustreerd.

 

  • Is je plan realistisch? Wat wil je bereiken en in welke tijd? Afvallen is niet iets van de korte termijn, je moet soms een lange adem hebben.

 

  • Wat ga je doen als het niet meezit? Als je ergens op een verjaardag de verleiding van een stuk chocoladetaart niet kunt weerstaan, ga je dan vervuld van schuldgevoel naar huis? Of zorg je van tevoren voor een plan waarin je vaststelt hoe vaak en hoeveel je wekelijks wilt afwijken van het nieuwe eetpatroon?

 

  • Zijn er mensen in je omgeving die je steunen? Het is moeilijk als je de enige in het gezin bent die gaat afvallen. Vraag of je partner mee wil doen.

 

  • Je zult ontdekken dat er mensen zijn die je steunen, maar dat er ook mensen zijn die jaloers worden en alles doen om je te ontmoedigen.

 

  • Besef dat het nooit afgelopen is. Je moet een langetermijnvisie hebben. Je gaat niet ‘even’ een ‘dieet’ volgen, maar je gaat de manier van eten waaraan je in de loop van je leven gewend bent geraakt veranderen en dat zul je de rest van je leven moeten kunnen volhouden.

Soms kun je bij bovenstaande punten wel advies gebruiken. Wat is bijvoorbeeld voor jou een reëel streefgewicht, hoe ga je om met moeilijke keuzemomenten, hoe ga je jouw eetgewoonte aanpassen in jouw levensstijl etc.?
De coaches van Ladyline helpen je graag deze vragen te beantwoorden, maak gerust eens een afspraak voor een vrijblijvend advies.

Tags: , , , , ,