Een maagballon als afvalmethode? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Of toch afvallen met Ladyline?

Gepubliceerd op: 14 augustus 2015

Al jaren kamp ik met overgewicht. Heb zoals vele met mij, al van alles geprobeerd. Van diëtist en maaltijdvangers tot Dr. Frank en Sonja Bakker. Maar telkens weer kwam ik na de tijd weer aan en was ik zwaarder dan voor ik begon. Dus dan snap je natuurlijk wel dat ik nu een stuk zwaarder ben dan dat ik ooit gewogen heb.

Nu ben ik dus op het punt beland dat ik het echt zat ben en overweeg ik een chirurgische ingreep.

Amerika heeft onlangs groen licht gegeven voor een maagballon ter bevordering van gewichtsverlies. De ballon heeft als doel de maag op te vullen. De Amerikaanse gezondheidsdienst FDA denkt dat de ballon een optie is voor miljoenen Amerikanen met overgewicht die geen gewicht verliezen door traditionele diëten en methodes.

Misschien dan ook wel iets voor mij?

De ballon wordt met een endoscoop in de maag gebracht en gevuld met een zoutoplossing. Dit geeft je sneller een vol gevoel. De ingreep duurt maar een kleine dertig minuten.

Klinkt goed!

Maar misschien klinkt het ook wel mooier dan het is. In zes maanden tijd verloren de deelnemers tijdens een onderzoek gemiddeld zo’n 7 procent van hun totale gewicht. Maar zes maanden nadat de ballon werd verwijderd, waren de deelnemers weer twee derde van het verloren gewicht aangekomen.

Even dacht ik dat dit mijn redmiddel was. Maar blijkbaar verandert er niets met je eetgedrag. En daar ligt nu mijn probleem. Het is altijd alles of niets. Dan ga ik weer een paar dagen op rantsoen en dan gaat de rem er weer af en eet ik alles wat los en vast zit.

Wat ik nu werkelijk wil? Gewoon omgaan met eten en drinken. Geen stress meer omdat ik te veel heb gegeten. Kunnen stoppen wanneer ik vol zit.

Daarom heb ik uiteindelijk, helaas veel te laat, de keuze gemaakt om bij Ladyline van start te gaan. Met behulp van Mind Balance maak ik in 10 weken een begin met het veranderen van mijn eetgedrag. Ik mag gewoon eten, mag ook alles, maar ik hoef niet meer te veel. Twee keer per week stap ik binnen en doe ik mijn oefeningen in de warmtecabine en geniet ik van de ozontherapie. Een moment voor mezelf. Inmiddels ben ik al flink wat gewicht kwijt. Nog lang niet genoeg. Maar deze keer heb ik de tijd. Ik wil voor eens en voor altijd af van mijn overgewicht. En dit keer gaat het lukken!

Tags: , , , ,